Apró tisztelgés Budapest előtt - rendhagyó kiállítás az Olasz Intézetben

 

Giuseppe Vassallo fiatal szicíliai festőművész. Három hetet töltött Budapesten, akkori benyomásait rögzítő festményekből és palermói alkotásaiból nyílik ingyenesen látogatható kiállítás a budapesti Olasz Kultúrintézetben.

A kortárs művészet napja alkalmából nyílik meg Giuseppe Vassallo rendhagyó kiállítása az Olasz Kultúrintézet Xénia Galériájában november 23-án pénteken. A fiatal szicíliai művész eredetileg szobrásznak tanult hazájában, később mégis a festészet vonzotta jobban, melyet autodidakta módon sajátított el. Munkáira jellemző a monokrómia, az objektivitás és a fekete-fehér színhasználat.

Giuseppe Vassallo szicíliai festőművész alkotása

Vassallo a „rezidens művész” projekt keretében három hetet töltött Budapesten, az itt szerzett benyomásokból, élményekből inspirálódva alkotott az Olasz Kultúrintézetben. A november 23-án nyíló tárlat két fő részre tagolódik: egyrészt a festő palermói alkotásait mutatja be, másrészt a „rezidens művész” projekt keretében, a helyszínen megvalósult festményeit és installációit. A Budapesten készült művek mindegyike apró tisztelgés a főváros előtt, amelyeken ismerős hangulatok, szimbólumok, magyar festészeti utalások is visszaköszönnek.

Az ingyenesen megtekinthető kiállítást Virginia Glorioso gondozta, a projekt a Budapesti Várfok Galéria együttműködésével jött létre.