×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Novemberi Netflix-özön: ezeket a sorozatokat mindenképpen látni kell

 

A streamingszolgáltatók, élükön a Netflixszel egész évben ontják magukból az új filmeket és sorozatokat. Novemberben sűrű lesz a lista, egy kis segítségként kiválasztottuk azokat a produkciókat, amelyeket mindenképpen látni kell.

 

Narcos: Mexico, 3. évad (november 5.)

A 2015-ben bemutatott eredeti sorozatnak óriási sikere volt, legfőképpen Wagner Moura zseniális alakítása miatt is. Hasonló nagy durranásra készülnek a Narcos: Mexikó közreműködői is, akik a spinoffszéria harmadik évadának megjelenését november 5-ére tűzték ki a Netflixen.

A történet a 2. évad végével még szabadlábon levő drogbárókról szól majd, ahogy megpróbálják elrendezni az ügyeiket Félix Gallardo bebörtönzése után.

Külön pikantériája is van a sorozat új évadának: annak ellenére, hogy a 2017-ben a stáb helyszínekért felelős szakemberét, Carlos Munoz Portalt tragikus körülmények között lelőtték Mexikóban, az új részeket is a közép-amerikai országban vették fel.

The Unlikely Murderer (november 5.)

A volt svéd miniszterelnököt, Olof Palmét 1986-ban gyilkolták meg úton hazafelé egy moziból. Az ügy egyes részleteit a mai napig homály fedi, de a legvalószínűbb tettesnek mindig is Stig Engström grafikust tartotta a hatóság.

A vadonatúj svéd minisorozat – amely Thomas Pettersson könyve alapján készült – bemutatja, hogy a férfi, aki állítása szerint pusztán szemtanúja volt a miniszterelnök meggyilkolásának, hogyan úszhatta meg a gyilkosságot. A megannyi összeesküvés-elméletet is szülő ügyet a svéd hatóságok csak 34 év után zárták le.

Tiger King, 2. évad (november 17.)

A 2020-ban óriási sikert arató dokumentumfilm-sorozat, a Tiger King sem marad második évad nélkül: az ismert állatkert-tulajdonos, Joe Exotic hatalmas nézettséget hozott a Netflix számára, így nem is volt kérdés, hogy folytatódik a sztorija.

Az első évad azzal ért véget, hogy Exotic börtönbe került, mert bérgyilkosságot tervelt ki Carole Baskin állatvédő aktivista ellen. A folytatásban is – amelyben eddig fel nem derített botrányok és háttérsztorik derülnek ki – Exotic marad a főszereplő, különböző telefon- és videóhívásokban jelenik majd meg.

A második évad november 17-én érkezik a streamingszolgáltatásra, a friss előzetesből pedig megtudhatjuk, hogy mire számíthatunk az új részekben.

Cowboy Bebop, 1. évad (november 19.)

A kultikus japán rajzfilmsorozat, a Cowboy Bebop egy tízrészes élőszereplős változatban debütál a Netflixen. A történet a Bebop nevű űrhajón játszódik majd, és négy balszerencsés fejvadász humoros és egyben drámai kalandjait követhetjük figyelemmel.

A sztori a távoli jövőben játszódik, miután az emberiség elhagyta a katasztrófa által sújtott Földet, és benépesítette a Naprendszert. Azonban az új világban elharapózik az egyre durvább bűnözés, amelyet már csak a fejvadászok (vagy ahogy magukat nevezik, a cowboyok) tudnak megállítani. A projekthez csatlakozott az anime-sorozat eredeti zeneszerzője, Yoko Kanno is.

 

Hellbound, 1. évad (november 19.)

Yeon Sang-ho, a Vonat Busanba című zombifilm alkotójától ismét egy horror elemekkel teletömött darab érkezik a képernyőkre. Ezúttal a pokol szörnyei elől kell a főhősöknek menekülniük, miközben a világ összeomlani látszik körülöttük.

A hatepizódos fantasy fontos része a vallás is, ugyanis a fő gonoszok egy fanatikus szekta vezetői. A történet intenzívnek és rendkívüli feszültséggel telinek ígérkezik, hiszen olyan emberekről szól, akiknek egy teljes társadalmi káosz kellős közepén kell túlélniük.

True Story (november 24.)

Egy drámai és akcióval tarkított minisorozatban tárul majd elénk Kevin Hart és Wesley Snipes testvéri kapcsolata. Előbbi egy ünnepelt komikust alakít, utóbbi pedig egy alvilági rosszfiút, aki belerángatja testvérét mindenféle rosszba.

A történet különösen izgalmasnak hangzik: a komikus számára turnéja során egy szülővárosában kieső éjszaka következményei élet-halál kérdéssé válnak, amikor az önfejű bátyja miatt a karrierje veszélybe kerül. Érdemes lesz nézni.

A címlapfotó illusztráció (Forrás: Shutterstock).