×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Még csak most megy a mozikban, de hamarosan már érkezik is a Dűne második része

 

A Dűne című sci-fi második részét 2023 októberében kezdik el forgalmazni a mozikban - jelentette be kedden a Warner Bros.

 

A Denis Villeneuve rendezte film első részének világpremierje szeptemberben volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Az észak-amerikai mozikban és párhuzamosan az HBO Max streamingszolgáltatón a múlt héten mutatták be, és nyitóhétvégéjén 41 millió dollárt hozott a konyhára.

A nemzetközi piacokon pedig 225 millió dolláros jegybevételt ért el.

A Dűne David Lynch általi 1984-es megfilmesítése után Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros. számára. A filmet a mozikban eredetileg 2020 őszén mutatták volna be, a koronavírus-járvány miatt azonban elhalasztották.

(Forrás: facebook.com)

Villeneuve és a film szereplőgárdája már korábban közölte, hogy szeretnék megcsinálni a film folytatását, hogy teljes legyen a történet egy fontos bolygó feletti uralomért harcban álló politikai dinasztiákról.

A kérdés csak az volt, hogy a 165 millió dollár költségvetésű film jegybevételei egyedül elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy biztosítsák az Arrakis bolygó kietlen földjéhez való visszatérést. A Warner Bros azonban nem kötelezte el magát a projekt mellett egészen a keddi bejelentéséig.