logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két magyar filmet is díjaztak a pármai nemzetközi filmfesztiválon

Bergendy Péter Post Mortem című alkotása a legjobb film díját, Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmje a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést kapta a hétvégén a pármai nemzetközi filmfesztiválon – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) vasárnap az MTI-t.

Az olaszországi Pármában 9. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál a díjazottak bejelentésével zárult a hétvégén.

Bergendy Péter legutóbbi rendezése, a legjobb film díjával kitüntetett Post Mortem különleges hangulatú alkotás, amely az első világháborút követő spanyolnáthajárvány alatt játszódik, Klem Viktor főszereplésével készült.

A „borzongató kísértetfilm” tavaly október óta járja a fesztiválokat: Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm-mustrákon. Nyáron az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta – olvasható a közleményben.

Magyarországon október 28-tól vetítik a Post Mortemet, amely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel.

Krasznahorkai Balázs első mozifilmrendezése, a Hasadék – amely Olaszországban a legjobb forgatókönyvnek járó díjat kapta – magashegyi tájakon játszódik, és a balladák hangulatát idézi meg. A rendező Lengyel Balázzsal és Lovas Balázzsal közösen írta a forgatókönyvét – írta az NFI.

A Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével készült Hasadék nyáron elnyerte a legjobb mozifilmnek járó Magyar Mozgókép Díjat. Molnár Leventét a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díjával tüntették ki nemrég a Cinefantasy filmfesztiválon Brazíliában.

A Hasadék az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült, producere Szántó Gábor és Reich Péter. A filmet szeptember óta vetítik a magyar mozik – áll a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Címlapfotó: Post Mortem Facebook-oldala

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még