logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dobó Kata: Patchworkcsaládban felnőni nem feltétlenül szomorú dolog

| Szerző: hirado.hu
December elején kerül a mozikba Lakner Artúr: Édes mostoha című regényéből készült játékfilm. Az El a kezekkel a papámtól! című mesemusicalt nemcsak a látványos díszletek és jelmezek, hanem a nemzetközi szinten is egyedülálló trükkfelvételek teszik különlegessé. A film részleteiről az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában mesélt a rendező, Dobó Kata.

 

Dobó Kata azt mondja, úgy érzi magát, mint egy ló a versenypályán az indulás előtt. Tavaly augusztusban kezdődtek el második filmrendezése, az El a kezekkel a papámtól! című játékfilm munkálatai, amelynek premierjét a koronavírus-járvány miatt idén december 2-án tartják. Az izgalmas látványvilágú, parádés szereposztású filmet Rakonczai Viktor dalai teszik befogadhatóvá a gyerekek számára, akik fontos üzenettel gazdagodhatnak a filmet megtekintve. Az M5 kulturális csatorna műsorában erre ki is tért a rendező.

„Hozzáállás kérdése, de szerintem patchworkcsaládban felnőni nem feltétlenül szomorú dolog. Sokat hozzáadhat egy gyerek személyiségéhez, ha különböző embereket ismer meg, ráadásul több családtag szeretetét kapja meg, akikhez fordulat, ha valamire szüksége van. A főszereplő kislány, Dorka – akit Marczinka Bori alakít – persze végig tudja, hogy ki az ideális társ megözvegyült édesapja számára” — fogalmazott Dobó Kata, aki hiánypótlónak nevezte a bemutatás előtt álló alkotást.

A film további részletei a Librettó idézett adásából ismerhetők meg.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még