×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Legendás mozifilmek vasárnap esténként a Dunán

 

Híres Hitchcock-mozi, vagy minden idők egyik legnagyobb hatású háborús filmje, legendás szereplők, mint Paul Newman, Cary Grant vagy Marlon Brando. Csak egy kis ízelítő a Duna Televízión vasárnap este induló új „Nagy filmek, legendás évtizedek” tematikára épülő válogatássorozatból, amelyben a filmtörténet nagyjainak remekei lesznek láthatók.

A július 4-én induló sorozat első darabja Hitchcock egyik leghíresebb filmje, az Észak-északnyugat lesz, amelynek emlékezetes jelenetében Cary Grantet repülőgép veszi üldözőbe egy útkereszteződésnél. A fordulatokban bővelkedő, ugyanakkor könnyed hangvételű thriller másik emlékezetes jelenetében a Mount Rushmore sziklájába vésett elnökportrékon folytatódik a főhős és üldözőinek küzdelme.

A következő héten a ’60-as évek egyik nagy művészfilmje, a Nagyítás következik, amely amellett, hogy filozofikus töprengésre készteti a nézőt a művészet és a valóság kapcsolatáról, bűnügyi filmként is lebilincselő.

A sorozat sokszínűségére jellemző, hogy szerepet kap benne a Gyilkos túra című thriller, a Roy Bean bíró élete és kora, ami egy western, de láthatják a nézők a Ne nézz vissza című, Velencében játszódó misztikus filmet is. A válogatásból minden idők egyik legnagyobb hatású háborús filmje, az Apokalipszis most sem marad ki.

Az egész nyáron át, sőt még ősszel is folytatódó legendás filmek sorában látható lesz – többek között – az Excalibur, a Ragtime, A piszkos ügy, az Őrület, a Halálos nyugalom, a Szigorúan bizalmas, a Ragyogó napfény és a Spartacus is.

A címlapfotó illusztráció.