Ezek a járvány kezdete óta legjobban várt filmes folytatások, amelyeket látni kell

 

A 2020-as évre több izgalmas filmes folytatást vártak a mozirajongók, aztán váratlanul mindent átírt a világjárvány. A védőoltások megjelenésével, majd azok beadását követően újra élvezhetjük a hamisítatlan mozis élményt, így megérkeztek a várva várt folytatások, premierek is. A következő filmeket nem érdemes kihagyniuk azoknak, akiknek már van védettségi igazolványuk.

 

Hang nélkül 2

A nagy sikerű amerikai horror folytatásában az Abbott család – Evelyn Abbott szerepében Emily Bluntot láthatjuk, Lee Abbott szerepében a film rendezője, John Krasinski – tovább küzd a túlélésért, miközben farkasszemet néz a külvilág borzalmaival, lehetőség szerint hang nélkül.

Miután lakhelyüket kénytelenek elhagyni, gyorsan kiderül számukra, hogy ezúttal nem csak a hangok alapján támadó szörnyekkel kell szembenézniük. A filmben nem mellesleg Cillian Murphy is feltűnik. A filmet várhatóan június 17-től láthatjuk a magyar mozikban.

007 – Nincs idő meghalni

A legendás akciófilm-sorozat időről időre új izgalmakkal örvendezteti meg a nézőket. A legújabb epizód elején Bond elhagyja a titkosszolgálatot és csak élvezi a nyugalmat Jamaikán.

Ennek vége, amikor felbukkan egy régi barátja, a CIA-s Felix Leiter, és segítséget kér tőle. Méghozzá egy elrabolt tudós megmentésére. A küldetés kockázata abban rejlik, hogy egy titokzatos technológia birtokában lévő „főgonosz” nyomába kell hogy eredjen. Daniel Craiget utoljára láthatjuk a legendás szerepben szeptember 30-tól a mozikban, nem érdemes kihagyni.

Halálos iramban 9

Amikor már azt gondolnánk, nem lehet tovább görgetni ezt a sorozatot, még egy film érkezik, amelyet talán sokan ugyanolyan lelkesedéssel várnak, mint az előző részeket. A legújabb filmben Dom Torettót – akit, az utánozhatatlan Vin Diesel alakít – a békés életéből kizökkentő veszély arra kényszeríti, hogy szembenézzen múltbéli bűneivel.

Csapatával meg kell hogy akadályozzanak egy olyan tervet, amelynek kiötlője Dom elveszett öccse, Jakob, akit John Cena pankrátor alakít. Minderre június 24-ig várhatunk.

Venom 2 – Vérontó

„Ha egyszer kiszabadulok innen, lesz egy kis vérontás” – mondta egy fegyenc az első film végén Eddie Brocknak. A tényfeltáró újságíró szerepében Tom Hardyt láthatjuk újra, aki egy laboratóriumi felderítése során súlyosan megfertőződött, és azóta szimbiótaként, a testében élősködő Venommal együtt kénytelen élni. És kezdi megszeretni, hogy egy szupererős szörny lapul benne.

Rá is szorul: mert mostantól nemcsak magával kell szembenéznie, hanem egy nála is erősebb, gonoszabb lénnyel, akit nem akar senki rövid pórázon tartani. Jön Vérontó – a folytatásban Woody Harrelson formálja meg –, hogy ígérete szerint pusztítson a világban. Meg kell állítani. Bármi áron – szeptember 17-én a mozikban.

Démonok között 3 – Az ördög kényszerített

A gyilkosnak nem jár felmentés. Kivéve, ha ártatlan. Ed és Lorraine Warren, a legendás démonűző pár mindig a jót szolgálta, de néha a gonosz eszközévé válik. Ezúttal olyan ügyben harcolnak a túlvilági hatalmak ellen, amelynek során valaki meghalt, és a brutális gyilkosságot talán egy ártatlan ember követte el: akit a benne bujkáló démon kényszerített szörnyű tettére.
Az elmúlt évtized talán legsikeresebb és legkülönösebb horrorfilmjei a Démonok között-sorozatból kerültek ki. A hátborzongatóan rémes történetek különlegessége, hogy megtörtént esetek alapján készülnek: a démonűzéssel foglalkozó Warren házaspár valódi feljegyzései alapján. A filmet június 10-én mutatják be itthon.

Spirál: Fűrész hagyatéka

Van egy játék, újra. Főszerepben Chris Rock, alias Zeke Banks nyomozó és újonc partnere – Max Minghella – egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak, aki városszerte halálra kínozza áldozatait. Az eset ijesztően emlékeztet a kegyetlen játékairól elhíresült Fűrész vérontásaira.

Minden jel arra mutat, hogy egy hasonlóan beteg elme a hírhedt játékmester helyébe lépett. Amikor a nyomozó egyre közelebb kerül a tettes kilétéhez, váratlanul csapdába kerül, és apjával – vagyis Samuel L. Jacksonnal – együtt a gyilkos morbid játékának középpontjában találja magát. Május 27-én már be is ülhetünk a mozivászon elé a filmre, kellemes borzongást.

A címlapfotó illusztráció.