×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Öt filmes bajusz, ami ikonikussá vált

 

Számtalan ikonikus, bajszos karakter van a filmekben, akit arcszőrzete is felejthetetlenné tett.

A bajuszkirály: Tom Selleck

Ha van valaki, akinek tökéletesen áll a bajusz, az vita nélkül, Tom Selleck. A hírnevet a Magnum című sorozat hozta meg számára, de szerepelt a Jóbarátokban is, amelyben Richard karaktere annyira meghatározó volt, hogy Chandler miatta még bajuszt is növesztett. Természetesen nem érhetett fel a „mesterhez”, és neki kicsit sem állt jól.

via GIPHY

via GIPHY

Pödrésben verhetetlen

A pödört, díszes és ápolt bajuszban Hercule Poirot verhetetlen. A detektívet már el sem tudjuk képzelni nélküle. David Suchet színész pedig tökéletesen hozta Agatha Christie karakterét.

via GIPHY

A csavargó: Charlie Chaplin

Ki ne ismerné fel ezt a híres bajszos karaktert? A híres fogkefe bajusz bár meglehetősen egyszerűnek tűnik, de rengeteg időt és figyelmet követel a megnövesztése, ápolása.

Ha valaki ezt a bajuszt választja, először bizonyosodjon meg róla, hogy legalább olyan jó humorérzéke van, mint Charlie Chaplinnek.

Star Wars: Lando Calrissian és az „űrbajusz

Billy Dee, Williams Han Solo régi barátjaként, Lando Calrissian szerepét játssza a Star Wars-filmek egyes részeiben. Nagyon illik a szerencsejátékos csibészhez a vékony, rendezett bajusz.

Ponyvaregény: Jules Winnfield (Samuel L. Jackson)

Jules Winnfield laza és arrogáns karakter a Ponyvaregényben, de tuti nem lett volna ilyen karizmatikus, ha nincs a bajusz és a pajesz.

A címlapfotó illusztráció.