Jámbor szörnyeteg lesz a testépítő-világbajnok

 

Csonka Eszter kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok főszereplésével készül Csuja László és Nemes Anna Jámbor szörnyeteg című filmje; a magyar-német koprodukcióban készülő alkotás forgatása január végén fejeződik be.

Csuja László, a Karlovy Varyban díjazott Virágvölgy rendezője Nemes Anna festőművésszel közösen forgatja a Jámbor szörnyeteg című filmet. A “test-melodráma” Csonka Eszter, a kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok által alakított főszereplő útkeresésére fókuszál – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez elküldött keddi közleményében.

Mint írják, az alkotók célja a különleges élethelyzet bemutatásával együtt az is, hogy a néző testi tapasztalatokon keresztül jusson el a főszereplő érzelmi állapotaihoz.

Csonka Eszter párját Turós György testépítés-fitnesz edző alakítja, mindketten először szerepelnek filmben. Turós György a doppingmentes sport kiváló képviselője, aki öt világbajnokot nevelt ki. Az amatőr színészek mellett Krisztik Csaba és Kerekes Éva színész lesz látható a filmben.

Csuja László és Nemes Anna forgatókönyve korábban rangos nemzetközi elismerésekben részesült. Az NFI és a ZDF/ARTE támogatásával készülő alkotás operatőre Nagy Zágon, aki a Kilenc hónap háború című filmben már dolgozott együtt Csuja Lászlóval, de Nemes Anna testépítőnőkről szóló, Szép szörny című dokumentumfilmjét is ő fényképezte. A látványtervező Nyitrai Anna, a dramaturg Jakab Juli, a casting director Zabezsinszkij Éva.

A Jámbor szörnyeteg a Nemzeti Filmintézet 216,3 millió forintos támogatásával valósul meg, producerei Muhi András és Ferenczy Gábor (Focusfox Stúdió), német koproducerei Janine Jackowski és Jonas Dornbach (Komplizen Film).

Nemes Anna 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, 2016 óta a Várfok Galéria állandó művészkörének tagja, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorandusza. Szép szörny című, jelenleg posztprodukciós stádiumban álló esszé-dokumentumfilmjét számos nemzetközi workshopon díjazták, többek között a cannes-i filmfesztivál szakmai programján.

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, első mozifilmje, az Inkubátor Programban készült Virágvölgy világszerte nagy siker volt a filmfesztiválokon, Karlovy Varyban elnyerte a zsűri különdíját, de Palicson és Pozsonyban is díjazták. A Virágvölgy elérhető a Filmio internetes filmtár kínálatában.