Jól startolt az új Jumanji-film

 

Hatvanmillió dolláros bevétellel indított az észak-amerikai mozikban a Jumanji – A következő szint című családi kalandfilm, jócskán meghaladva az előzményfilm, a Jumanji – Vár a dzsungel sikerét, melyre 2017-ben 36 millió dollár értékben váltottak jegyet bemutatása első hétvégéjén.

A várakozások felső határán mozgó, 60,1 millió dolláros eredmény az eddigi legnagyobb bevételt jelenti decemberben egy vígjáték esetében.

Az újabb Jumanji-film véget vetett a Jégvarázs 2 három héten át tartó „uralmának”, a kasszasikerlista második helyére szorítva az animációs családi filmet. Negyedik hétvégéjén a Jégvarázs azonban még így is szépnek mondható összeget, 19,2 millió dollárt eredményezett az amerikai és kanadai mozikban.

A Jégvarázs 2 idén már a hatodik olyan Disney-produkció, amelynek globális árbevétele elérte az egymilliárd dollárt. Eddigi 366 millió dolláros észak-amerikai jegyeladása a 11. legjobb teljesítmény az animációs filmek történetében.

A kasszasikerlista harmadik helyén a Tőrbe ejtve című bűnügyi film végzett további 9,25 millió dolláros bevétellel.

A hétvége jelentősebb premierfilmjei közül csúfosan megbukott a Richard Jewell balladája című filmdráma és a Fekete karácsony című tinihorror, melyektől külön-külön legalább 10 millió dollár bevételt vártak, de együtt sem hozták a várt eredményt.

A negyedik helyezéshez elegendő 5 millió dolláros bevétel, amelyet a Richard Jewell balladája hozott, a közelmúlt egyik legrosszabb indulását jelenti a Clint Eastwood-rendezte filmek esetében. A Fekete karácsonyra, amelyet péntek 13-án kezdtek vetíteni, 4,4 millió dollár értékben váltottak jegyet, ezzel az ötödik lett a hétvégi ranglistán.