A fogyatékosok világnapján mutatja be a Nino bárkája című filmet a Duna

 

December 3. a fogyatékos emberek világnapja. A Duna Televízió ebből az alkalomból mutatja be kedd este a Nino bárkája című filmet, amelynek a megváltozott munkaképességű emberek mindennapjai a témája. A film egyik főszereplője a friss Emmy-díjas Gera Marina.

A film arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a megváltozott munkaképességű emberek nehezen találnak munkát Magyarországon – mondta el Maruszki Balázs író az M1 reggeli műsorában. Hozzátette, a forgatókönyvet egy olyan éttermi látogatás adta, ahol fogyatékos emberek dolgoztak, és ez annyira megindította, hogy miután hazatért, elhatározta, hogy filmet készít ebben a témában.


A film egyik szereplője Nino, aki egy étkezdét üzemeltet. Ám a lepusztult berendezés, az unalmas ételek nem vonzzák a vendégeket, és Nino a csőd szélére kerül. Miután utolsó alkalmazottját sem tudja kifizetni, kölcsön után rohangál, de sehol nem kap segítséget. Egyetlen lehetősége, hogy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat, így annak ellenére, hogy nem hitelképes, egy alapítvány egy hónap próbaidőre esélyt ad neki.

Amikor az új munkásai megérkeznek, Nino kénytelen szembesülni a testi-lelki problémákkal küzdő emberek gondjaival. De feltalálja magát, a lakótelep szélén álló kis éttermet olasz pizzázónak nevezi, hamarosan kialakul a törzsközönség, és beindul az üzlet. Közben pedig Nino is kezdi más szemmel nézni a világot.