Rekordbevételt hozott a Jégvarázs 2 az ötnapos ünnep alatt Amerikában

 

Rekordbevételt ért el 123,7 millió dolláros (38 milliárd forintos) jegyeladással a hálaadás miatti ötnapos ünnep alatt a Disney Jégvarázs 2 című animációs családi filmje.

Az előző hálaadáskori rekordot 2013-ban Az éhezők viadala: Futótűz állította fel 109 millió dollárral (33 milliárd forinttal).

A Jégvarázs 2 című animációt két hete játsszák az észak-amerikai mozik. Ezalatt 287 millió dolláros (87 milliárd forintos) jegybevételt ért el a produkció.

Az ünnepi hétvégén Rian Johnson Tőrbe ejtve című thrillerét is sokan látták: a Daniel Craig, Jamie Lee Curtis és Chris Evans főszereplésével forgatott filmre 41,7 millió dollárért (12,6 milliárd forintért) fogytak a jegyek szerdától vasárnapig.

Az aszfalt királyai 19 millió dollárral (5,8 milliárd forinttal) növelte bevételeit, a Tom Hanks főszereplésével forgatott a Beautiful Day in the Neighborhood című életrajzi film pedig 17,6 millió dollár (5,3 milliárd forint) bevételt forgalmazott.

Az amerikai közönség a Queen and Slim című romantikus drámát is szívébe fogadta: a Daniel Kaluuya és Jodie Turner-Smith szereplésével készült filmre 15,8 millió dollárért (4,8 milliárd forintért) vettek jegyet az öt nap alatt.