Örök tél: megterhelő volt a forgatás

 

Az Örök tél című alkotásban játszott szerepéért a hétfői Nemzetközi Emmy-díj-gálán Gera Marinának ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat. A művésznő az eredményhirdetés előtt az M2 Petőfi TV-nek elmondta, hogy már a jelölés is nagy megtiszteltetés volt számára.

„Ez a jelölés sokkal többet ér, mint az a három díj, amit eddig kaptam a filmért”fogalmazott a színésznő, és hozzátette, hogy a jelölés meglepetésként érte. Az adásban elhangzott, hogy Gera Marina volt az első magyar színésznő, akit a tévés Oscar-díjként ismert Nemzetközi Emmy-díjra jelöltek, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Idén 11 kategóriában 21 országból 44 jelöltet válogattak a versenybe. Minden egyes kategóriában négy alkotást vagy művészt jelöltek.

Szász Attila Örök tél című alkotása az 1944-ben a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel. Gera Marina egy fiatal falusi nőt játszik, aki férjét várja haza a frontról, ám őt is egy szovjet munkatáborba hurcolják el.

Az alkotás különlegessége, hogy Emmy-jelölést kapott még Bergendy Péter Trezor című filmje legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában. Mindkét film producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója pedig Köbli Norbert. 

Szász Attila alkotása, az Örök tél november 28-ig tekinthető meg a mediaklikk.hu oldalán.

Bergendy Péter Trezor című alkotását vasárnap este sugározta a Duna Televízió. Ezen az oldalon ismét megnézhetik az érdeklődők.