Felülmúlta a várakozásokat hazai piacán a Joker című film

 

Felülmúlta a várakozásokat és minden idők legjobb októberi nyitóhétvégi teljesítményét produkálta a Joker című film hazai piacán, Észak-Amerikában.

A Batman-képregények főgonoszának eredettörténetére 93,5 millió dollár értékben váltottak jegyet a nézők az egyesült államokbeli és kanadai mozikban, ez lényegesen meghaladja a korábbi októberi rekordot, amelyet a Venom szuperhősfilm állított fel tavaly 80 millió dollárral.

A Joker, a hetvenes-nyolcvanas években Gotham Cityben játszódó thriller volt az egyetlen országos premier a hétvégén, ami hozzájárulhatott, hogy többet hozott, mint a legnagyobb bevételű másik 10 produkció együttvéve.

A kasszasikerlista előző heti vezetője, a Jetikölyök című animációs film, a második helyre visszaszorulva, 12 millió dollár jegyárbevételt hozott, míg 8 millió dolláros bevétellel a harmadik helyen a harmadik hete játszott Downton Abbey, a híres brit tv-sorozat mozifilmváltozata végzett. Negyedik A Wall Street pillangói krimi-dráma lett 6,3 millió dollárral, ötödik az Az - Második fejezet horrorfilm 5,4 millióval.