Bemutatták az idei Oscar-díjra nevezett magyar filmet

 

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjében egy kamasz lány és egy középkorú férfi támaszkodik egymásra a második világháború utáni Budapesten, hogy túl tudják élni szeretteik elvesztését. A közmédia és a Médiatanács támogatásával készült alkotás csütörtöktől látható a magyar mozikban – hangzott el az M1 Híradójában.

A film egy kamasz lány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható történetéről meséli el a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul.

„Nagyon sok felkészülést igényelt a szerep, de a film rendezőjével nagyon jó volt együtt dolgozni, sokat segített a karakter megformázásában” – mondta az M1-nek Szőke Abigél színésznő, aki Klárát alakítja.

Tóth Barnabás, az Akik maradtak rendezője elmondta: tavaly a Susotázs című kisfilmjével  bejutott az első tíz legjobb film közé, és nagyon örülne, ha ez idén is megismétlődne. Hozzátette, ebben nagy szerepe van a film amerikai forgalmazójának is, de ő is igyekszik minél több rendezvényen részt venni, hogy képviselje a filmjét.

A filmet jövő héten egy koreai filmfesztiválon mutatják majd be, és látható lesz még Jeruzsálemben és Chicagóban is. A közmédia és a Médiatanács által támogatott alkotás szeptember 26-tól látható a hazai mozikban.