Kihirdették az első hazai Telefonfilmes Fesztivál döntőseit

 

Tíz alkotást választottak ki, a pályázat nevéből adódóan csak telefonnal lehetett forgatni, ilyen feltételek mellett kellett egy maximum 3 perces filmet készíteni. Kis túlzással ma már mindkinek a zsebében van egy kamerás okostelefon, így szervezők szerint bárkiből lehet filmes – közölte az M1 Híradója.

Kecskeméti Zsuzsi kisfilmje, amiből a Híradóban bemutattak egy részletet, egyike azoknak az alkotásoknak, amelyeket beválogattak a Magyar Telefonfilmes Fesztivál tíz legjobbja közé. A történet arról szól, hogy az ember miként érheti el az álmait, és ezért mennyit kell küzdeni. A filmes azt mondta: hitt a sikerben.

A versenyre 70 pályázat érkezett, mindössze két kikötés volt: a filmeket mobiltelefonnal kellett felvenni és nem lehetnek hosszabbak 3 percnél. A fesztivál megálmodója arról beszélt, hogy a telefonos filmkészítés világszerte egyre népszerűbb, ezért az első magyarországi versenyt is hagyományteremtő szándékkal rendezik meg.

Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró azt mondta: a beválogatott kisfilmek nemzetközi közönség előtt is megállják a helyüket, ezzel Magyarország hírét viszik a világban.

A döntős magyar filmeket május 25-én mutatják be a Cannes-i filmszemlén, ahol kiderül, hogy a szakmai zsűri melyik alkotást találta a legjobbnak.

A címlapfotó illusztráció.