×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Legyünk kreatívak, hogy fejlődjünk – a kreatív gondolkodás eszköztára

 

Ha meg akarunk tanulni újítani, előbb meg kell tanulunk kreatívnak lenni. A kreativitás pedig bárki számára lehetséges – állítják a szerzők. A kreatív gondolkodás eszköztára című kötet olyan módszereket ajánl, amelyekkel végre elérhetjük rég kitűzött céljainkat, új alapokra helyezhetjük fejlődésünket.

Jeff DeGraff, a Michigani Egyetem professzoraként több mint harminc éve tanítja a világ vezető újítóit. Különféle innovatív módszerek kifejlesztésén szerzőtársával, Staney DeGraff-fal közösen olyan tekintélyes cégekkel dolgoznak együtt, amelyek a Fortune 500 listáján is szerepelnek. Kötetük azt mutatja be, miként fejleszthetők a kreatív képességek a gyakorlatban, és miként alkalmazhatjuk ezeket bárhol és bármikor.

A szerzők arra hívják fel a figyelmet, hogy a kreatív gondolkodás ott kezdődik, ha az ember megérti: a kreativitás mögött bárki által elsajátítható konkrét készségek húzódnak. Úgy mutatják be az innovációs folyamat módszereit, mint a kreativitás hat készségét:

  • 1. Tisztázz! – a kihívás megértése
  • 2. Ismételj! – ötletek másolása és ismételt alkalmazásuk
  • 3. Fejlessz! – az ötletek szaporítása új ötletek hozzáadásával
  • 4. Asszociálj! – az ötletek összekapcsolása analógiák mentén
  • 5. Fordíts! – az ötletek történetekké alakítása
  • 6. Értékelj! – a legjobb ötletek kiválasztása

A hat készség mindegyikének külön fejezetet szentelnek, és a mindennapi életből vett érdekes példákkal, valamint az olvasót megszólító gyakorlási lehetőségekkel egészítik ki. Ezeken végighaladva – „miként az edzés által fejlesztett izmok” – egyre fejlettebb képességekre teszünk szert. Ennek igazságát a könyvben felsorakoztatott megannyi izgalmas történet is igazolja.

Jeff DeGraff és Staney DeGraff mindketten keresett tanácsadók, a magánéletben is társak. Jeff DeGraff a Michigani Egyetem üzleti iskolájának professzora, Staney DeGraff a közös tanácsadó cégük, az Innovatrium vezérigazgatója, az innovációval kapcsolatos területek kutatója, a Michigani Egyetem Mérnöki Karának oktatója.

A kreatív gondolkodás eszköztára című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon.

A kiadó kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán (www.facebook.com/PallasAtheneKiado) és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) az érdeklődők további hasznos, érdekes információkat találhatnak a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.