101 ország tanításai célokról, életről, vezetésről

 

Megjelent a Pallas Athéné Kiadó legújabb kiadványa, Mandeep Rai: Az értékiránytű című könyve. Mandeep Rai a BBC és a Reuters egykori tudósítójaként szinte a világ minden részét bejárta. Világszerte elismert szaktekintélyként most könyvével egy 101 országon átívelő érzelmi és intellektuális utazásra hívja az olvasót. Ennek célja, hogy értékiránytűt adjon ahhoz, mit és miként mérlegeljünk életünk nagy döntései előtt – írta sajtóközleményében a Pallas Athéné Kiadó.

Mindannyiunk életében elérkeznek azok a pillanatok, amikor

az előttünk álló választások, kihívások vagy lehetőségek valami fontosat fednek fel a jellemünkről, a vágyainkról és a személyiségünkről.

Akár tudatosan, akár nem, ezeket a döntéseket minden esetben az elveink irányítják, mindaz, amiben hiszünk, és amit a legfontosabbnak tartunk.

Mandeep Rai a befektetési bankok világában indult, majd a kockázati tőke, a nemzetközi fejlesztés, később pedig a televíziós újságírás irányába mozdult el karrierje. Közel 150 országba látogatott el, ahol testközelből látta, miként alakítják az értékek egy-egy ország és lakói életét.

Véleménye szerint bárhová is látogat az ember, mindenhol jelen van valami teljesen nyilvánvaló, ám mégis kimondatlan kulturális nyelv, amely a mindennapi élet megannyi területét irányítja. Tetten érhető mindenben, kezdve attól, ahogyan egy ország a különféle jelentős eseményekre reagál, egészen addig, ahogyan az egyének és a helyi közösségek kapcsolatba lépnek egymással.

Legyen szó az amerikai vállalkozószellemről, a dán egyenlőségről vagy éppen a magyar versenyszellemről,

a kötet megmutatja számunkra, hogyan építhetjük be saját életünkbe az egyes országokra jellemző értékeket, valamint hogy hogyan láthatjuk magunkat a világ szemén keresztül.

Az eredmény egy újszerű és könnyen olvasható gyűjtemény, amely segít megvilágítani azokat az értékeket, amelyek a legfontosabbak, továbbá tartós és jelentős változást képesek előidézni a saját életünkben és a világ működésében egyaránt