×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nehéz helyzetű családokon segít a Könyvek otthonra program

 

Több ezer könyvet kapnak rászoruló családok a következő hetekben a Könyvet otthonra programban. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója azt mondta: állami támogatással megvásárolták azokat a könyveket, amelyek a raktárakban ragadtak a járvány idején. Novák Katalin államtitkár pedig arról beszélt: a csomagokba olyan kötetek kerültek, amelyek igényes és tartalmas olvasmányélményt nyújtanak – hangzott el az M1 Híradójában.


A most induló Könyvet otthonra program első csomagjait rászoruló családok kapják meg a következő hetekben.

A járvány miatt rengeteg könyv maradt a boltok polcain és a raktárakban. Az állami támogatással megvásárolt köteteket most több családszervezet juttatja el az ország minden pontjára. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin azt mondta: minél többen vannak egy családban, annál népszerűbb az olvasás.

A több ezer könyv között ifjúsági regények, verses kötetek és világirodalmi alkotások is szerepelnek. Gyermekkönyvek is kerültek a csomagokba, de csak olyanok, amelyeket magyar szerző írt.

A kormány mintegy 200 millió forinttal támogatja a programot, amely segítség az olvasni szerető családoknak és a nehéz helyezetbe került könyvterjesztőknek is.

Szempont volt, hogy olyan irodalmi alkotások kerüljenek a csomagokba, amelyek valóban színvonalasak – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A tervek szerint a  könyvcsomagokból idősotthonokba és a legszegényebb régiókba is kerül majd.

A címlapfotó illusztráció.