Bemutatták A magyar állam karaktere című könyvet

 

Bemutatták A magyar állam karaktere című könyvet, amely a szociológia, a közgazdaságtudomány, a jog és a történelem szempontjából tekinti át a magyar állam fejlődését és jelenét – mondta a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója csütörtökön az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.


Szalai Zoltán hozzátette: a könyv segíti a magyarság mibenlétének megértését a külföldiek számára, valamint érdekes olvasmány lehet a magyar politika, közélet és történelem iránt érdeklődők számára.

A kötet alapján a magyarság egy „különleges képződmény”, amelyre nagy hatással voltak az őt körülvevő népek és kultúrák, ebből adódóan pedig olyan, a mai napig megfigyelhető tulajdonságai jöttek létre, mint a szabadság szeretete, illetve a nyitottság más kultúrák iránt – ismertette.

A kötetet szerzői között a mai Magyarország alakítói, politikusok és olyan tudósok vannak, akik évtizedeket szenteltek Magyarország működésének megértésére – fűzte hozzá Szalai Zoltán, megjegyezve, hogy a kötet hamarosan német nyelven is megjelenik.

A címlapfotó illusztráció.