A tanyára kalauzolja el a gyerekeket a NAIK új mesekönyve

 

Újabb mesekönyvvel bővült a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ „Tanulj játékosan az agráriumról” sorozata. A Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2. című mesekönyv az állattartással, a tanyasi élettel ismerteti meg a gyerekeket, a modern megoldásoknak köszönhetően pedig a mese részletei online animációkban is megelevenednek.

(Fotó: NAIK)

A Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2. az óvodás Luca és Máté történetét meséli el, akik Magdi néni és Zsolti bácsi tanyáját látogatják meg a nyári szünetben. Itt ismerkednek meg a tanyán élő állatokkal és természetesen izgalmas kalandokba keverednek – olvasható a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ közleményében.

A mesekönyv egyes oldalain QR kódok segítségével kelthetik életre az olvasók a szereplőket és rövid animációk formájában tekinthetik meg a történet kiegészítéseit. Az ismeretanyag feldolgozását a könyv végén játékos foglalkoztató feladatok segítik.

„Az agrár szakmák népszerűsége meglehetősen alacsony Magyarországon annak ellenére, hogy valós alternatíva lehet pályaválasztáskor a fiataloknak. Erre válaszul indítottuk el tavaly a Tanulj játékosan az agráriumról sorozatunkat, melynek legújabb tagja a Tanyakaland.

Fontosnak tartjuk, hogy a mezőgazdaság világának megismerése minél fiatalabb korban elkezdődjön, ehhez pedig tökéletes forma a mese” – mondta el Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innováció Központ főigazgatója.

A mesekönyvet december 6-án, Mikulás napján mutatták be a Mikulásgyárban. A szervezet 50 darab mesekönyvet és 500 kilogramm élelmiszert adott át a szervezőknek, hogy eljuttassák az ajándékokat a rászorulóknak.

A Tanulj játékosan az agráriumról sorozat első kiadványa A Búza útja – Kis barátok nagy küldetésben tavaly decemberben került a publikum el. Három, a szántóföldön élő jó barát szemszögéből mutatja be a kedves rajzokkal illusztrált mesekönyv a búza útját a vetéstől kezdve, az aratáson át, egészen a kenyérig.