×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tökszakáll és ujjsütik – A szellemes magyar halloween képeken

 

Bár jobbára külföldön hagyomány megünnepelni, a kreatív eseményekre a magyarok is szívesen beneveznek. Volt, aki tökfaragással elevenítette fel Feketeszakállt és kalózhajóját, míg mások egyedi öltözékükkel vagy cukrász tudásukkal hívták fel magukra a figyelmet a közösségi médiában. Alábbi összeállításunkban az idei halloween legötletesebb jelmezei és alkotásai közül válogattunk.

Október 31-én a hiedelem szerint a halottak különböző formákban jelentek meg. A kép illusztráció (Fotó: MTI/Micsuda András)

Ugyan az angolszász hagyományokból táplálkozó ünnepet széles körben inkább a nyugati világban ünneplik, a magyarok idén sem maradtak ki a jóból:

Igényes, félelmetes dekorációból Magyarországon sem volt hiány.

Nem mindenki ment mestercukrászhoz, de így is számtalan kreatív ételköltemény született.

Ne ijesssz meg! Könnyen berosálok…” – olvasható az alábbi posztban megosztott fotón a tökké varázsolt baba mellett, aki valószínűleg élete első halloweenjén és sokadik pelenkacseréjén esett át.

Az egyik Facebook-felhasználó a Feketeszakállról készült alkotásával új szintre emelte a tökfaragást. Méltán büszkén oszthatta meg „8 óra eltökélt türelmes tökölése eredményét” ismerőseivel.

Tőlük legfeljebb a macskák ijednek meg. Az alábbi felhasználó szellemkutyái kiakasztották a cukiságmérőt.

Volt, akinél a koronavírus is szerepet játszott a jelmezválasztásnál.

Egy kis szerepcsere: sok férfi elfogadná „Pirosszka” kosarának tartalmát.

A Hungaroring pályarajzos tökfaragása a rajtrácsról meghozza a kedvet az Emilia Romagna-i Nagydíjhoz.


Külföldön is elszabadultak a kreatív gondolatok

Az eredetileg Sacha Baron Cohen angol színész-komikus által megformált Borat megihletett egy kanadai fiatalembert, aki az október végi tökünnep alkalmából „Kazahsztán 4. legjobb tévériporterének" öltözött.

Telefonnal vették videóra ezt az e-rolleres boszorkányt a kanadai Halifaxban, aki a városi forgalomba is bemerészkedett guruló seprűjén.

A koronavírus világszerte fokozta a videókonferenciák, az úgynevezett Zoom-meetingek népszerűségét az elmúlt hónapokban. De vigyázat, nem ajánlott túl sok időt a számítógép előtt tölteni!

A címlapfotó illusztráció.