Újragondolt gasztronómiai újításokkal jön a Mentes Feszt

 

Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit a kétnapos Mentes Feszten február 23-án és 24-én Budapesten.

Az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjének 1200 négyzetméteres területén rendezendő Mentes Feszt a glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos, tartósítószer-, íz-és állagjavítót nem tartalmazó termékek és szolgáltatások fesztiválja, melyen több mint negyven kiállító mutatkozik be február 23-án és 24-én.

„Nagyon fontos célkitűzésünk egy olyan rendezvény szervezése, melyen minden ételallergiás megtalálja a kedvenc ételeit és a gasztronómiai újításokat újragondolva, számára kockázatmentesen fogyasztható alapanyagokból elkészítve. Két szinten, több mint 1200 négyzetméteren vonultatjuk fel a mentes irányzatok legnevesebb szereplőit” – mondta Oltványi Zsolt szervező, a Mentes Egészségstúdió és Cukrászüzem tulajdonosa.

A „mentes” ételek mellett tizenkét szakmai előadás, kispiac és gasztoudvar is várja az érdeklődőket.

Necz István szervező hozzátette: a Mentes Feszten külön gondoltak a családokra, ezért a Minimax által támogatott gyereksarokban foglalkozásokkal készülnek, vasárnap pedig ovis és sulis jógát is tartanak majd.

A gasztrofesztivál vendégei különleges jótékonysági kezdeményezésekben is részt vehetnek. A Református Szeretetszolgálat rohammentőjében a gyermekek újrahasznosított hulladékból készült plüss macikat kaphatnak, szüleik pedig megvásárolhatják az általuk készített maci formájú süteményeket, amelyekkel a szervezetet támogatják. A résztvevők találkozhatnak még a Patronus Nappali Otthon fogyatékkal élő felnőtt lakóinak kézzel készült termékeivel, valamint a belépőváltással mindenki automatikusan támogatja az SOS Gyermekfalvakat is.

A címlapfotó illusztráció.