×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nemcsak a koronavírus miatt fontos a D-vitamin

 

Az egész élet folyamán szükség van megfelelő mennyiségű D-vitaminra, mert az szinte minden életműködésben szerepet játszik - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke az M1 csatorna Ma Reggel című műsorában.

Szűcs Zsuzsanna azt mondta, hogy a D-vitaminnak többek között fontos szerepe van a növekedésben, a reprodukcióban, az anyagcserebetegségek megelőzésében, a csontrendszer egészségének megőrzésében és a csontok rugalmasságának biztosításában.

Gyermekkorban különösen nagy jelentősége van a megfelelő D-vitamin bevitelének, mert hozzájárul az ásványi anyagok beépüléséhez a szervezetbe ismertette.

 Tudatta, hogy a gyerekeknek kortól függően 4001000, a felnőtteknek 20002500 nemzetközi egység bevitele javasolt, de például az elhízottaknak és az időseknek ennél is többre lehet szükségük.

Az étrend-kiegészítők mellett a D-vitamin bevihető bizonyos ételekkel is például halakkal, tojássárgájával, D-vitaminnal dúsított joghurtokkal, margarinokkal , de pólóban és rövidnadrágban 10-15 perc napon töltött idő is elegendő mondta az MDOSZ elnöke.