logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elárulta a slágergyártás receptjét Rácz Gergő A Dal 2022 indulóinak

| Szerző: hirado.hu
A Dal 2020 győztes dalának egyik előadója, Rácz Gergő járt nemrég a Család-barát stúdiójában, aki elmondta, mik azok az összetevők, melyekkel egészen biztosan sikert arat jövőre a dalválasztó 40 indulója. Kiemelte, vannak kritériumok amiknek ha megfelel a produkció, már komoly esélyekkel indul, de ezen felül szükség van arra a bizonyos „pluszra” is, aminek titkát megosztotta a nézőkkel.

„Szerencsésnek tartanak, mert általában, ha valami nekem tetszik, akkor az könnyen találkozik más ízlésével, szóval ha meghallok egy dalt, ami lelkileg megérint, akkor az másnál is ezt a hatást éri el” – mondta Rácz Gergő, a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplője, aki kitért arra is, hogy mivel lehet elbűvölni a közönséget.

„Gyakorlott alkotóként, tapasztalatok birtokában van egy szint, ameddig el lehet juttatni egy dalt, de van amit nem lehet tanulni. A hatástól lesz kiemelkedően sikeres, ám ez túl megy az alkotó tudatosságán, nem lehet rutinból beletenni” – árulta el a zenész.

Egy dal sikere sok tényezőn múlik.

„Vannak olyan kritériumok, amelyeket ha valaki figyelembe vesz, »rádióbarátabb« lesz. Ezen kívül fontos a ritmika, amelyre további rétegként épül a hangvétel, hangszerelés, és a szöveg. Nem mindegy miről és hogyan szól”

– emelte ki Rácz Gergő és elárulta azt is, hogy Mostantól című slágerük esetében éppen a téma és a annak megfogalmazása lelkesítette fel.

„A dallam és a ritmus már megvolt, viszont a dalszövegen sokat dolgoztunk, sőt utólag változtattunk is, hogy a szövegnek meglegyen az íve, amely végigvisz az érzésen” – mondta Rácz Gergő, aki Orsovai Renivel közösen nyerte meg A Dal 2020-at, és duettjük rögtön sláger lett, a klipet pedig eddig csaknem 39 milliószor nézték meg a legnagyobb videómegosztó portálon.

A fenti recept birtokában hasonló sikerekre nyílik lehetőség. Akik szeretnének jövőre versenybe szállni „Az Év Dala” elismerésért, november 22-ig még jelentkezhetnek adal.hu weboldalon.

A Család-barát beszélgetése Rácz Gergővel ide kattintva nézhető újra!

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még