logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gregor Bernadett megható szavakkal emlékezett meg édesapjáról az Almáriumban

| Szerző: hirado.hu
Gregor József Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Gregor Bernadett édesapja 15 évvel ezelőtt hunyt el. A színésznő a Duna Televízió délutáni magazinműsorában, az Almáriumban idézte fel legkedvesebb közös pillanataikat, és bevallotta azt is, hogy édesapjától sosem kapott tiltást, sem hátszelet a színészi pályán.

 

„Csodálatos édesapa volt. Szeretettel és viharokkal teli, természetes apa-lánya kapcsolat volt közöttünk. A magánéletében közvetlen ember volt, akit senki nem szólított művész úrnak, ha meglátták a piacon, csak úgy köszöntek neki, Szevasz, Jóska” – mesélte a Jászai Mari-díjas Gregor Bernadett a Duna Televízió műsorvezetőjének, Banner Gézának, aki személyes jó barátja volt a 2006. október 27-én, napra pontosan 15 évvel ezelőtt elhunyt Gregor Józsefnek. Az operaénekes lánya az adásban úgy fogalmazott, bár édesapja sokat volt távol otthonról a munka miatt, teljes értékű családfő volt, akit testvérével tiszteltek és rajongásig szerettek. Gregor Bernadett pályaválasztását is meghatározta, hogy gyerekkorában szinte a színházban nőtt fel, bár ő „nem született gyémánttal a torkában”, így inkább a prózai színpadot választotta.

„Bár tudta, hogy kacérkodom a színészi pályával, nem szóltam neki arról, hogy felvételiztem a Színművészetire. Nem akartam véletlenül sem, hogy bárkiben felmerüljön, hogy rajta keresztül szeretnék bejutni. Szokták kérdezni, hogy milyen volt az ő árnyékában érvényesülni? Ha valaki jól ismerte őt, akkor jól tudja, hogy ő sosem vetett árnyékot másra, csak a fényében lehetett fürödni” – tette hozzá a színművész, aki édesapjától megtanulta, hogy a tehetség mindössze 10 százalékkal visz közelebb a sikerhez, a fennmaradó 90 százalék pedig a szorgalomban rejlik.

Gregor Bernadett úgy fogalmazott, apja alázata nem ismert határokat: halála előtt néhány hónappal három előadást is elvállalt, megmutatva a fiatalokat megszégyenítő teherbírását. A további részletek az Almárium idézett adásában visszanézhetők.

Almárium – a Duna Televízió magazinműsora minden hétköznap 14.20-tól!

Az Almárium korábbi adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még