logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Toldi című animációs sorozat utolsó részeit vetíti hétvégén a Duna Televízió

Október 24-én, vasárnap este vetíti a Duna Televízió Jankovics Marcell utolsó mesterművének, a Toldi animációs sorozat kétrészes záróepizódját. Arany János Toldi Miklós legendáját feldolgozó elbeszélő művének nagyszabású animációs sorozata a finálé után a Médiaklikkre is felkerül, ahol ingyenesen megtekinthető lesz.

A 2017-es Arany János-emlékévben, az MTVA által meghirdetett pályázat eredményeképpen a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban megszületett Toldi bemutatásával évtizedek után ismét nagyszabású animációs filmmel büszkélkedhet a hazai rajzfilmgyártás.

Az epizódokat szeptember 19-től, vasárnaponként 19:40-től láthatja a közönség a Duna Televízión.

Az iskolai kötelező olvasmányok kiemelt darabját látványos és élvezetes módon tárta a közönség elé a közmédia főcsatornája, Jankovics Marcell páratlan munkájának köszönhetően. Az adaptációt a szakma és a tévénézők is elismeréssel fogadták, sok családban értek véget a vasárnap esték a Toldi aktuális részeivel.

A magyar lovagi mondakör egyik legjelentősebb szereplőjének legendáját feldolgozó tévésorozat azonban október 24-én, vasárnap befejező részéhez érkezik, amelyet a megszokott időben, 19:40-től vetít a Duna Televízió.

A sorozat alkotói bíznak benne, hogy az új adaptáció befogadhatóbbá és érthetőbbé teszi Arany János klasszikus művét. A Toldi epizódjai a vasárnapi, utolsó adás után a Médiaklikk.hu weboldalon is elérhetők lesznek.

Tudta? A hazai rajzfilmgyártás színe-java várja a közmédia nézőit október 21. és november 4. között.

A hirado.hu Jankovics Marcellre emlékezve egy kvízt állított össze remekműveiből. Kvízünkben 10 kérdésre válaszolhat a legszebben mesélő magyar művész munkásságával kapcsolatban.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még