logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vár A Dal 2022 színpada – Kezdődhet a jelentkezés

2022-ben is gazdára vár „Az Év Dala” elismerés. Ismét az ország legjobbját keresi A Dal című műsor. A műfajában egyedülálló dalverseny évről-évre színesíti a hazai könnyűzenei palettát, és gyarapítja a fülbemászó dallamok repertoárját. Az új évad számos újdonsággal várja a zenészeket és majd a Duna Televízió nézőit.

A Dal 2022 négy válogató adásában összesen 40 szerzeményt mutat be, így nagyobb esélyt kapnak a pályázók az élő műsoros szereplésre. Újdonság, hogy valamennyi előadás élőben hangzik el a színpadon, továbbá az akusztikus feldolgozások mellett a döntős produkciók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében is hallhatók lesznek.

A győztes dal előadója az életre szóló élményen és nyereményeken kívül „Az Év Dala 2022” címmel, illetve a Petőfi Zenei Díj „év dala 2022” elismeréssel gazdagodik. A showműsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerésért. A műsorba kerülő 40 produkció mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, és a közönség szavazata alapján egyikük megnyeri annak fődíját.

A verseny páratlan lehetőségeket nyújt az előadók számára, továbbá „A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei művek megszületését és a teljes hazai zenei paletta színesítését szolgálja” – emlékeztetett Medveczky Balázs, A Dal 2022-nek otthont adó Duna Televízió csatornaigazgatója.

Pályázni egy legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely még nem, vagy legkorábban 2021. március 30-a után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében.

A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók az adal.hu oldalon, amelyen keresztül november 15. (hétfő) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

A Dal 2022 – januártól a Dunán – jelentkezési határidő: 2021. november 15. (hétfő) éjfélig az adal.hu -n.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még