logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Utazás Toldival: családi utat nyerhet a közmédia szavalópályázatának legjobbja

| Szerző: hirado.hu
Az MTVA szeptember 26-ig meghosszabbította a Toldi-sorozat bemutatásának alkalmából kiírt szavalópályázatának benyújtási határidejét. A Mondj verset a nagyival! továbbra is várja a jelentkezőket, a legjobb pályaművel családi élményutazás nyerhető a Galánta melletti Taksonyfalvára, a Toldi Panzióba.

 

A Toldi animációs sorozat szeptember 19-től, vasárnap esténként 19.40-től látható a Dunán.

A premier alkalmából az MTVA Mondj verset a nagyival! címmel pályázatot hirdetett, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával értékes ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj pedig egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát.

(Fotó: Toldi Panzió)

A Toldi Panzió tulajdonosa, Panyik Imre felvidéki díszműlakatos. Műveit áthatja a magyar történelem, a magyar kultúra. A hagyományok megőrzését fáradhatatlanul szolgáló munkája elismeréseként 2020. október 23. alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott.

„A torockói Duna-napról hazafele menet, a Kossuth Rádióban hallottam a felhívást, és egyből megtetszett az ötlet, és az egész kezdeményezés. A Toldi mindig is közel állt a szívemhez, és mivel van egy Toldi nevű panzióm, így egy élménycsomagot tudok felajánlani a majdani nyertesnek és családjának. Mindent megteszek azért, hogy amikor eljönnek majd, nagyon jól szórakozzanak” – mondta a hirado.hu-nak a Toldi Panzió tulajdonosa, Panyik Imre.

(Fotó: Toldi Panzió)

A tulajdonos elmondta, rengeteg ideig kutatott, a művet pedig számtalanszor elolvasta, hogy a tárgyi elemeket – melyek megjelennek a Toldi-trilógiában – élethűen fel tudja eleveníteni a panzióban, mely már 14 éve központi eleme Taksonyfalvának. A tulajdonos minden apró részletre figyelt, megtalálható például a vasszelence, a farkas, a bika mint dekorációs elem, sőt még egy hatalmas malomkő is díszeleg a kapuban, azonban nevetve hozzátette, hogy aranypénz sajnos nem.

„Bízom benne, hogy a majdani győztes nagyon jól fogja magát itt érezni”

– mondta a tulajdonos.

(Fotó: Toldi Panzió)

A panzió mellett számos érdekesség található a környéken – vízimalmok, vadaspark, falusi néprajzi házak, Kis-Duna – amelyet Panyik Imre előszeretettel mutat majd meg a vendégeknek.

A pályázatokat a toldi@mtva.hu e-mail-címre várják szeptember 26-ig. A felhívás részletei megtalálhatók a MédiaKlikk.hu/toldi oldalon.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még