logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zsámbékon derül ki, ki lesz Magyarország legjobb kamionsofőrje

| Szerző: hirado.hu
Szeptember 25-én, szombaton a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezik meg az 5 tengelyen – biztos kézzel családi napot, amelynek keretében a résztvevők együtt szurkolhatnak a kilencedik közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos verseny tíz, döntőbe jutott kamionsofőrjének. A családi nap a biztonságos közlekedési alapszabályok megismertetésének és megtapasztalásának jegyében zajlik számos interaktív, játékos program kíséretében.

 

A rendezvény egyik főtámogatója évről évre az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, ami azt is jelzi, mennyire lényeges küldetés a szervezők számára a biztonságos közlekedés.

A versenyre minden évben 300–400 kamionsofőr jelentkezik, és több fordulóban mérik össze képességeiket. Az első fordulóban elméleti tudásukról adhatnak számot egy online teszt kitöltésével, a másodikban viszont már gyakorlati feladatsort is végre kell hajtaniuk.

A két fordulóból kerül ki az ország tíz legjobb tehergépjármű-vezetője, akik a döntőben különböző nehézségű vezetéstechnikai, biztonságtechnikai és rakománykezelési próbatételek során bizonyíthatják rátermettségüket, hogy kiderüljön, közülük ki nyerheti el a kétmillió forintos fődíjat és viselheti a A legjobb magyar kamionsofőr 2021 címet.

Az egész napos családi rendezvényre kilátogatóknak szimulátorok, KRESZ-pálya, a Láthatatlan Kiállítás interaktív programjai, speciális járművek, elektromos rollerek, önegyensúlyozó eszközök, ugrálóvár, valamint kézműves és szórakoztató programok kínálnak izgalmas élményeket.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még