logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vasárnap este debütál Jankovics Marcel Toldi animációs sorozata a Duna Televízión

| Szerző: hirado.hu
Új animációs sorozat indul vasárnap a Duna Televízón az Arany-emlékévhez kapcsolódóan. A 13 részes sorozat Toldi történetét dolgozza fel, és vasárnaponként lesz látható. Az új adaptáció az 50 éves Kecskemétfilm Kft. műhelyében született egy pályázat nyomán, amelyet az Arany János-emlékévhez kapcsolódóan írt ki az MTVA. A széria alkotója a Kossuth- és Balázs-Béla-díjas filmrendező, grafikusművész, Jankovics Marcell, akinek ez az utolsó alkotása – hangzott el az M1 Híradójában.

A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült az Arany János-emlékévhez kapcsolódva az MTVA pályázatának keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott támogatásból a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. A tévésorozat az Arany-eposz szerkezetének megfelelően előhangból és tizenkét részből áll.

Az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg.

 

A nagyközönség a sorozatot hat vasárnap este nézheti majd a Duna Televízión 19 óra 40 perctől, első alkalommal három, majd öt héten át két-két rész lesz látható.

Az Arany János Toldi-trilógiáját feldolgozó rajzfilm Jankovics Marcell utolsó rendezése – emelte ki Medveczky Balázs, a Duna csatornaigazgatója korábban az M1 Ma reggel című műsorában.

A rajzfilm a Toldit, mint művet igazán közel tudja hozni a mai fiatalokhoz, mivel egy olyan formanyelvet talált Jankovics Marcell, amely fogyasztható a fiatalok számára, miközben eredeti szövegrészleteket használ. Azért csak részleteket, mivel a teljes mű feldolgozása túl hosszúvá tette volna az egyes epizódokat, énekeket. Így a készítők úgy döntöttek, bizonyos részeket a képi világ segítségével tárnak majd a nézők elé.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója korábban azt hangsúlyozta, hogy a magyar közmédia történetében mérföldkő a Toldi.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még