logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fiatal színművészek részesültek Junior Prima Díjban

Hat fiatal művész, Rujder Vivien, Mentes Júlia Virginia, Bordás Roland, Gyöngyösi Zoltán és Rózsa Krisztián színművész, valamint Leblanc Gergely balettművész vette át az idén a Junior Prima Díjat a színház- és filmművészet kategóriában.

A tizennegyedik alkalommal átadott díjjal, amely pénzjutalommal is jár, azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

A díjat az idén Rujder Vivien, a budapesti Katona József Színház, Mentes Júlia Virginia, a Thália Színház, Bordás Roland, a Nemzeti Színház, Gyöngyösi Zoltán, a Vígszínház és Rózsa Krisztián, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, valamint Leblanc Gergely balettművész, a Magyar Nemzeti Balett principálja, érdemes művész vehette át.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a keddi budapesti díjátadó ünnepségen felidézte: az idei díjazottakat a zsűri több mint hatvan jelölt közül választotta ki. Az utánpótlás kifogyhatatlan, hiszen a zsűri minden évben több elismerést szeretne átadni – tette hozzá.

Mint fogalmazott, a tizennegyedik alkalommal átadott elismerés eddigi díjazottjai a magyar kulturális élet meghatározó szereplőivé váltak. Mint mondta, biztos abban, hogy a mostani díjazottak neve is sokszor szerepel majd a színlapokon és a mozivásznon, a következő évtizedek színház- és filmművészetét őt fogják befolyásolni.

A díjazottak közül Leblanc Gergely balettművész kiemelte, hogy a legjobbkor érkezett az életébe ez az elismerés, hiszen az elmúlt másfél év nehéz időszak volt a művészek számára.

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 62 jelöltet állítottak az idén.

Közülük választotta ki az öttagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt a hat fiatal tehetséget, aki elnyerte a Junior Prima címet.

A kétmillió forinttal járó színház- és filmművészeti Junior Prima Díjat az idén elismert művészekkel együtt már 101 fiatal magyar tehetség kapta meg.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak.

A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel.

A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek a zene, a Docler Holding a népművészet, a KAVOSZ a sajtó, a Takarékbank pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még