×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Rock & roll életérzés a városnéző buszon

 

Nem kis kockázatot vállalt a Cityrama utazási iroda, amikor belevágott új tematikus buszos városnéző programjába. A Rock City néven futó, a régi osztálykirándulások hangulatát idéző négyórás városnézés a magyar rocktörténelem kulisszái mögé enged betekintést könnyed és laza formában. Városnézés kulturális töltettel, ami túlmutat a rockzenén.

Rock&Roll városnézés, busszal, gitárral, múzeummal, sok történelemmel és nevetéssel – így harangozza be szeptember 18-án induló új szolgáltatását a cég, amely egy igazán különleges színfoltja lehet a magyar belföldi turisztikai piacnak.

Az utazási irodák és szolgáltatók a külföldi turisták elmaradása után nehéz helyzetbe kerültek a pandémia miatt, ezután merült fel az ötlet, hogy a belföldi turisták számára nyújtsunk városnéző túrákat – mondta Erdei Tibor cégvezető.

A döntés végül egy olyan túrára esett, amely a magyar rocktörténelmet mutatja be, miközben kulturális élményekkel is gazdagodunk, várost nézünk, és jól szórakozunk.

A buszos túra a hőskorszak ikonikus helyszíneit járja körbe, és legendás alakjait mutatja be könnyed és laza stílusban, megfűszerezve azzal a bizonyos rock & roll életérzéssel.

Ebben elévülhetetlen szerepet játszik Gencsi Attila, a túra idegenvezetője, aki maga is zenész, és olykor előkapja a gitárját, és a húrok közé csap. A busz magnójából az éppen aktuális helyszínhez köthető örökzöldek csendülnek fel.

A Tripadviseren is magasan értékelt szakember kimeríthetetlen tárháza az információknak. Folyamatosan szolgáltatja a történeteket, kulisszatitkokat a korszak nagy zenekarairól, és a rock és a beatkorszak kiválóságairól, így mi is rengeteg ismerettel felvértezve zárjuk az időutazást.

A túra útvonala Angyalföldről, a magyar Jimmy Hendrixként is ismert Radics Béla szobránál, szülőházánál indul, majd a Várkert bazárban, az egykori Ifi-parkban folytatódik, amely a 60-as évektől legendás koncertek színhelye volt.

A MagyaRock Hírességek Csarnoka a 13. kerületi Rockmúzeumban. (Forrás: MTVA)

Előtte az egyórás kitérő a Kárpát utcai Rockmúzeumban is kevésnek bizonyul. Ekkor döbbenhetünk rá, hogy mennyi nagy sztárt termelt ki ez az ország az 1960-as évektől, és hogy a kommunista kultúrpolitika hány zenész karrierjét törte derékba.

A Tabánban minikoncerttel és közös énekléssel idézik fel a legendás fesztivál hangulatát, majd a túra a Gellért-téren Cseh Tamás szobránál zárul.

„Nem ez lesz a cég legfőbb bevételi forrása, de egy különleges egyedi színfolt lesz” – mondta Erdei Tibor, aki szerint olyan élménycsomagot akarnak nyújtani, amely mindenkihez szól.

A Rock City túrára kéthetente kerül sor szombaton délutánonként. Az első alkalom szeptember 18-án lesz, majd októbertől kéthetes időközönként.