×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Legjobb filmjeivel emlékszik Jean-Paul Belmondóra a közmédia

 

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt a francia film egyik legnagyobb csillaga, Jean-Paul Belmondo. A BAFTA- és César-díjjal elismert színész pályafutása alatt több mint 40 színházi szerepben volt látható és kereken száz filmben játszott. A hétvégén két ikonikus alkotással, A profi és a Kifulladásig című filmekkel, valamint egy portréval búcsúzik tőle a közmédia.

 

A francia és az európai filmművészet egyik megkerülhetetlen alakjának halhatatlan munkássága előtt tiszteleg a hétvégén a közmédia. Az M5 kulturális csatorna a közelmúltban elhunyt Jean-Paul Belmondo két filmjét, az 1960-ban bemutatott Kifulladásig című fekete-fehér drámát szeptember 11-én, szombaton 21.05-től tűzi műsorára, majd szeptember 12-én, vasárnap szintén 21.05-től ikonikus címszerepével, A profival búcsúzik a legendás színésztől. Leghíresebb filmje után egy 1987-es portréfilmet vetít Belmondóról az M5, amelyet Vinkó József készített. A filmcsillag a riport idején 53 éves volt, a többi között a pályájáról, a szerepeiről, a kaszkadőrködésről, a sportról és fantasztikus filmes partnereiről is mesél.

Ahogy arról a hirado.hu cikkében korábban is beszámoltunk Jean-Paul Belmondo 2021. szeptember 6-án, hétfőn párizsi otthonában hunyt el, 88 éves volt.

A címlapfotón: Jean-Paul Belmondo francia színész (középen), Ursula Andress svájci (b) és Catherine Deneuve francia színésznő társaságában a párizsi Orly repülőtéren (Fotó: MTI/AP)