×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Szikora Róbert: Ilyen felemelő érzésben még nem volt részem

 

Öt kontinens csaknem 40 országból több mint hatvan előadó érkezik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeire, Budapestre. A hitéleti programok mellett tudományos, művészeti és kulturális rendezvényeket is tartanak a fővárosban. A kongresszus előkészületei már évekkel ezelőtt megkezdődtek, ebben a munkában jelentős szerepet vállaltak a hírnökök is. Szikora Róbert popzenész volt a kongresszus első hírnöke.


Szikora Róbert elmondása szerint élete során mindösszesen öt napot töltött Jézus Krisztus nélkül, a születésétől a megkereszteléséig, azóta pedig a napja részévé vált a hit, mindennap jár templomba. A popzenészt három éve kérték fel, hogy legyen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) hírnöke, azonban ennek a története sem mindennapi – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

„2018. december 16-án, a születésnapomon elmentem Máriaremetére a délelőtt folyamán, és azt kérdeztem a Szűzanyától a mise után, hogy én nem vállalhatnék valami feladatot ebben? Még aznap este felhívott az akkori menedzserem, hogy a kongresszustól egy Zsuffa Tünde nevű hölgy keres engem. Másnap átjött, és felkért erre a feladatra; egy másodperc gondolkodási idő után igent mondtam” – mesélte Szikora Róbert.

Szikora Róbert volt a NEK legelső hírnöke, majd csatlakozott hozzá 11 szintén ismert és vallásos személy, így hivatalosan 12 hírnöke van az eseménynek.

12 apostol, 12 hírnök, akik elviszik a NEK hírét

Különböző városokba és falvakba utaztak – hogy vigyék a NEK hírét –, ahol igen mély beszélgetések alakultak ki a hírnökök és az érdeklődők között.

Azt lehetett látni a magyar falvakban és városokban, hogy éhezik a jó szót, az evangéliumot

– mondta az R-GO frontembere.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hozzátette, a kongresszus nyitó szentmiséjén személyesen is részt vett a Hősök terén szeptember 5-én, vasárnap, amelyről úgy nyilatkozott: „Ilyen felemelő érzésben azt hiszem, még nem volt részem.”