×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Csupaszív ember volt Belmondo, a Jónak lenni jó visszatérő adakozója – VIDEÓK

 

Jean-Paul Belmondo kétszer is támogatta a közmédia Jónak lenni jó című jótékonysági műsorfolyamát. Öt évvel ezelőtt az egyik kedvenc bőrdzsekijét, 2019 novemberében pedig dedikált nyakkendőjét ajánlotta fel a műsor számára, amelynek a nevét is megpróbálta magyarul kimondani.

 

A francia világsztár 2019 novemberében egy párizsi étteremben fogadta a Jónak lenni jó stábját. A találkozásról Király Levente, az MTVA szerkesztője így emlékezett a hirado.hu-nak:  „Először 2016-ban majd 2019-ben találkoztam vele Párizsban. Rendkívül közvetlen, jó humorú kedves ember volt, aki azonnal igent mondott a felkérésünkre.”  

„Mind a két alkalommal órákon át beszélgettünk, nevetgéltünk, nagyon jó kedélyű ember volt” 

– mondta újságíró kollégánk, aki közösségi oldalán a találkozó után egy fotót közzétett, amelyen a színész kedvenc sportját, a bokszolást imitálják, vagy éppen szkandereznek.


Talán nem közismert, de színészkarrierje előtt Belmondo profi ökölvívó volt és Papp László volt a kedvence. Az Aranycsapat tagjainak nevét pedig kívülről fújta – mondta.

„Univerzális színész volt, aki minden kaszkadőr-mutatványát maga végezte. Élete utolsó szakaszában a megpróbáltatások ellenére is jókedvű és vidám maradt”

– emelte ki Király Levente.

„Agyvérzése után kerekesszékbe kényszerült, de jó kedélye ettől sem veszett el és gyakran viccelődött ezen” – tette hozzá.

„Csak átutazóban járt Magyarországon, de mindig is szeretett volna az országba látogatni. Erre sajnos már nem kerülhet sor” – mondta Király Levente.

Belmondo 2016-ban Cerruti márkájú kabátját ajánlotta fel, amely több éven keresztül elkísérte karrierje során. A dzseki, mellé dedikált fénykép és egy könyv is járt a licitálónak. A relikviáért 800 ezer forintot fizetett egy ismeretlen licitáló.

Két éve a színészlegenda dedikált nyakkendője 300 ezer forintért talált új gazdára.

Jean-Paul Belmondo hétfőn 88 éves korában, családja körében tért örök nyugovóra párizsi otthonában. A hírt Michel Godest, a világhírű színész ügyvédje közölte az AFP francia hírügynökséggel.

Az MTVA Archívuma által a hirado.hu rendelkezésére bocsátott vágatlan videón az látható, amint az akkor 85 éves Jean-Paul Belmondo – ügyvédje és barátja, Michel Godest segítségével – aláírja nyakkendőjét az MTVA párizsi stábjának, majd a felvétel végén magyarul kimondja: Jónak lenni jó.


Címlapfotón: Jean-Paul Belmondo és Király Levente, a közmédia szerkesztő-riportere Párizsban, 2019-ben