×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Placido Domingo áprilisban az Operaházban lép színpadra

 

Plácido Domingo világhírű operaénekes Simon Boccanegra szerepében lép 2022 áprilisában a Magyar Állami Operaház felújított Andrássy úti épületének színpadára - közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

Plácido Domingo júliusi budapesti tartózkodásakor meglátogatta a felújítás alatt álló Operaházat. A bejárás alkalmat adott arra is, hogy aláírja a 2021/22-es évadra szóló szerződését a Magyar Állami Operaházzal.

Ennek eredményeképpen a 2022. március 12-i nyitógálán az Opera Zenekart és Énekkart fogja dirigálni, áprilisban pedig két alkalommal énekli Verdi Simon Boccanegrájának címszerepét. Ez lesz Plácido Domingo első jelmezes, színpadi szerepe az Andrássy úti Ybl-palota színpadán.

Az operaénekes-karmester több évtizedes szoros kapcsolatot ápol az Operával és a magyar publikummal, művészetét több generáció élvezhette hazánkban első, 1973-as, majd 1987-es Erkel színházi fellépése óta.

S bár a Shakespeare Estély nézői 2016-ban láthatták őt az Operaház színpadán, sőt a zenekari árokban is, teljes operaszerepben több mint három évtized elteltével lép ismét az Opera közönsége elé.

A Plácido Domingo nevével fémjelzett előadásokra szóló jegyek értékesítéséről az intézmény a későbbiekben tájékoztatja közönségét.