×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nem csak zenét játszott Liszt, Strauss vagy Mendelssohn

 

Whist vagy skat – ezek olyan kártyajátékok, amelyeket nagy zeneszerzők előszeretettel játszottak. Hogy miként lehet a zenetörténet kártyajátékain keresztül felkelteni az emberek érdeklődését a komolyzene iránt, arról Bősze Ádám, a Bartók Rádió műsorvezetője árult el részleteket Kecskés Lillának az M5 Librettó című műsorában.

 

Bősze Ádám a zenetörténet kicsit játékos oldalát megfogva zenei stand-up műsorában mutatja be híres művészek kapcsolatát a kártyajátékokkal.

A Pikk dáma – a zenetörténet legjobb kártyajátékai című előadásából kiderül többek között, hogy Liszt Ferenc nagyon szeretett kártyázni, ám öntörvényűsége miatt nem szívesen ültek vele egy asztalhoz mások. Richard Strausst pedig csak a kártyázás tudta kikapcsolni, míg a Mendelssohn család egy kanyaró miatt rájuk szabott karantén idejét próbálták meg elütni kártyázással.

„A zenetörténet kicsit játékos oldalát szeretném megfogni előadásommal, mert véleményem szerint ez is lehet egy út, hogy valakiben felkeltsem az érdeklődést a komolyzene iránt”

mondta zenetörténeti stand-up műsora kapcsán a Bartók Rádió műsorvezetője.

 

Librettó – minden hétköznap 19 órától az M5 műsorán!

A címlapfotó illusztráció.