Elcsuklott a hangja Tóth Verának az Akusztik színpadán

 

Legfontosabb dalait gyűjtötte csokorba és adta elő az M2 Petőfi TV nézőinek Tóth Vera. Az Artisjus-díjas énekesnő egy feldolgozást is elénekelt az Akusztik színpadán egyik legnagyobb zenei példaképétől és személyes jó barátjától, Balázs Fecótól. Az előadás az év eddigi legmeghatóbb produkciója volt.

„Fecó számomra egy nagyon fontos előadó, művész, énekes és dalszerző volt, aki bár novemberben elhunyt koronavírusban, a dalai halhatatlanok. Az egyik kedvenc dalom tőle a Maradj velem. A Petőfi Zenei Díjátadón, idén január 23-án a Budapest Bárral énekeltük el közösen, napra pontosan egy évvel azelőtt pedig közös fellépésünk volt, ahol együtt. Most ezzel a dallal emlékezzünk együtt Balázs Fecóra” – vezette fel a produkcióját az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában Tóth Vera, akit mélyen megérintett szeretett kollégájának elvesztése. Bár abban a pillanatban, amikor kimondta Balázs Fecó nevét a színpadon, elcsuklott a hangja, gyönyörű tisztasággal hangzott fel a dal az énekesnő előadásában – az idei Akusztik egyik legmeghatóbb produkcióját eredményezve.

Az Akusztik folytatásában Tóth Vera előadta a többi között a Sorskerék és A tükör túlfelén című dalát, de felhangzott A Dal 2015-ös versenydala, a Gyémánt is. A videóból pedig az is kiderült, kit választott maga mellé meghívott vendégnek az énekesnő, akivel – szokás szerint – elementárisat énekelt.

Akusztik – hétfő esténként az M2 Petőfi TV műsorán.

Az Akusztik korábbi koncertfelvételei 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikken.

Címlapfotón: Az MTVA Sajtóosztálya által közreadott képen a Tóth Verával kiegészült Budapest Bár Balázs Fecóra emlékezett a Petőfi Zenei Díjak átadása televíziós felvételén az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának stúdiójában 2021. január 21-én (Fotó: MTI/MTVA/Kaszner Nikolett)