×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Szabad a zene! – Bárki zongorázhat a köveskáli buszmegállóban

 

Szokatlan tárgy jelent meg a Balaton-felvidék romantikus kis településén, Köveskál egyik buszmegállójában. A pianínó nagy népszerűségnek örvend a helyiek és az átutazó turisták körében is, a hangszer ismerői ugyanis bátran megszólaltathatják a billentyűket várakozás közben, vagy helyett – derült ki a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorában.

A Duna Televízió megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 sokszínű turisztikai palettát mutat hazánk különleges helyszíneiről. A legutóbbi adásban a köveskáli zenélő buszmegállót láthatták a nézők a műsorban, ami a Káli-medence szívében található település egyik közkedvelt helyszíne lett.

Az adásban Jancsó Zsóka a Testnevelési Egyetem nyugalmazott zongorakísérője mesélt a kezdeményezésről, akinek

már egy lelkes tanítványa is akadt, Bacsa Tibor postás személyében.

„Amikor először megpillantottam a zongorát, nem akartam hinni a szememnek. Valaki idehozta, és azóta a buszmegállóban az élet felpezsdült, igazi közösségi hellyé alakult. Ha erre járok, mindig örömmel látom, hogy sok turista, kerékpáros érkezik az ország minden tájáról és kedvét leli abban, hogy megszólaltathatja a pianínót” – fogalmazott Bacsa Tibor.

„Híre ment a köveskáli zenélő buszmegállónak. A Facebookon sokan megosztják a képeket, videókat, amiket itt készítenek. Klasszikus zenei művek, populáris dalok egyaránt hallhatók itt, de kétkezes és trió felállásban is megszólaltatták már a zongorát. Nincs még egy ilyen kezdeményezés az országban” – tette hozzá Jancsó Zsóka, aki mióta nyugdíjas az évnek a felét a családja balatonhenyei nyaralójában tölti, ahol a szülei öreg pianínóján tartja frissen hangszertudását.

További részletek a NYÁR 21 idézett adásában megtekinthetők.

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adásokból láthatnak válogatást a nézők.

A NYÁR 2021 aktuális adásai 60 napig visszanézhetők a Médiaklikken.