Meglepő titkot árult el Haumann Péter

 

Ma 80 éves Haumann Péter, a nemzet színésze, vagy mégsem? A színművész meglepő titkot árult el a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában.

 

Ma 80 éves Haumann Péter, a nemzet színésze, Kossuth-, Jászai Mari- és Prima Primissima díjas színész, érdemes művész. A debreceni Csokonai Színháznál indult karrierje 1963–1966 között. Tagja volt többek között a Pécsi Nemzeti Színház társulatának, a József Attila, a Madách, a Nemzeti, a Radnóti és a Katona József Színháznak is. Ezután 2016-tól szabadúszó lett. A Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Prima Primissima díjas színészóriás 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést is.


A nemzet színésze a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában elmondta, sosem a számokkal törődött, hanem azzal, hogy mennyire érzi jól magát a bőrében.

Jókedvű, rendezett és nyugodt vagyok. Ez mindennél fontosabb

– fogalmazott Haumann Péter.

Születésnapjával kapcsolatban egy titkot is elárult, amit roppant szórakozatónak tart.

„Bár az irataimban úgy szerepel, hogy 17-én születtem, igazából 16-án. Az egész adminisztráció a személyemet illetően egy tévedéssel kezdődött” – magyarázta.

Elmondta, sokáig nyugtalanul élt, mert nem volt biztos magában.

„Amikor bekövetkezett az a pillanat a pályámon, hogy egy pillanatnyi irigység nem fogott el, ha valakinek egy komoly és nagy teljesítményét láttam, amikor nem voltam irigy, amikor nem voltam féltékeny, amikor az volt a számomra a legfontosabb, hogy az együttes jól működjön és együtt jó előadást csináljunk. Nem érdekelt, hogy ki hol tart. Csak a munka érdekelt, amikor felnőtté váltam a mesterségben is. Azóta nekem csak az a fontos” – hangsúlyozta a színész, és hozzátette, hogy mindig csak az volt fontos számára, hogy jót csinál-e.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza: