Ingyenes koncerttel emlékeznek a koronavírus áldozataira

 

Ingyenes koncerttel emlékezik a koronavírus áldozataira a Budapesti Fesztiválzenekar május 26-án a Budapest Kongresszusi Központban.

A zenekar és az erre az alkalomra összeálló kórus Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A részvétel regisztrációhoz kötött, a hangversenyre az áldozatok szeretteit várják – közölte a zenekar az MTI-vel.

A híres gyászmisét kiváló szólisták tolmácsolásában hallhatja majd a közönség, mások mellett Elisabeth Kulman mezzoszoprán, Megyesi Zoltán tenor és Cser Krisztián basszus lép majd színpadra egy külön erre az alkalomra összeálló kórus kíséretében, amelynek Fischer Iván az Ars Longa Kamarakórus nevet adta.

A Budapest Kongresszusi Központban szervezett gyászeseményen részt venni oltási vagy védettségi igazolvány és a regisztráció e-mailben kapott visszaigazolása birtokában lehet. A jelentkezéseket a zenekar honlapján, a bfz.hu/emlekkoncert oldalon várják, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel.

A koncert felvétele aznap, május 26-án 23.10-kor látható majd az RTL Klubon, valamint olyan nemzetközi fesztiválok és koncerthelyszínek közvetítik online csatornáikon, mint a Lucerni Fesztivál, a Bruges-i Concertgebouw vagy a frankfurti Alte Oper.

A Budapesti Fesztiválzenekar zenészei és én első nyilvános koncertünket a hosszú lezárás után a Covid–19 áldozatai emlékének szenteljük. Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adjuk elő, és az elhunytak családtagjait hívjuk erre a megemlékezésre.

Mivel a koncertet számos országban közvetíteni fogják, és az RTL Klubon is látható lesz, reméljük, hogy azok a gyászolók, akik nem tudnak eljönni, otthonról követhetik a koncert közvetítését, és hogy nekik ezzel egy kis könnyebbséget szerzünk” – idézi a közlemény Fischer Iván szavait.

A címlapfotó illusztráció.