Igazi ritkaság: Együtt énekel a Latinovits-Bujtor-Frenreisz trió

 

Egy 1966-os archív felvétellel lepte meg Frenreisz Károlyt az Almárium stábja szerdán. Az énekes a stúdióban felidézte, hogy szüleik mindhármukat „rendes polgárembernek” nevelték, de persze büszkék voltak gyerekeik művészi, zenei sikereire.

Bár szerencsére nem kapta el a vírust, az elmúlt időszak Frenreisz Károlyt is nagyon megviselte, aki az Almárium szerdai adásában azért egy pozitívumot mégiscsak kiemelt: a karanténidőszakban több időt tudott családjával tölteni, feleségével, három gyermekével és öt unokájával.

A sokgyerekes családi élet nem ismeretlen a neves felmenőkkel rendelkező famíliában. „Édesanyámék tizenhárman voltak testvérek a Gundel-családban, mire a nagymama rátalált valamelyik gyerek keresztnevére addig 5-6 nevet is elsorolt félig” – idézte fel a kedves történetet a stúdióban Frenreisz Károly, aki arról is mesélt, hogy szülei egyformán nevelték őket, nem tettek különbséget testvér és féltestvér között.


„A szüleim nem művészi pályára szántak minket, diplomás, rendes polgári foglalkozású embereknek neveltek. De persze a sikereinkre nagyon büszkék voltak” – mondta Frenreisz Károly, akinek Latinovits Zoltán a féltestévre, míg Bujtor István édestestvére volt.

Azt, hogy melyiküknek mi volt az eredeti szakmája és végül mi lett belőlük, egy ritkán látott 1966-ban készült felvételen a három testvér el is énekli. Ezzel a videóval lepte meg az Almárium stábja Freinreisz Károlyt a szerdai adásban.

A beszélgetést és a ritka felvételt IDE kattintva lehet megnézni.