×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szülés külföldön, koronavírus idején: „Anyának lenni minden nehézségével együtt a legnagyobb csoda a világon”

 

Dominika a párjával, Hugo-val és a babájukkal Luxemburgban élnek. Az idei anyák napja számára a legkülönlegesebb, ugyanis ő maga is édesanya lett és most értette meg igazán mennyi mindent köszönhetet az anyukájának.

Nehéz időszakot élnek meg a kismamák is,  ugyanis annak ellenére, hogy ez életük legboldogabb időszaka, a koronavírus-járvány bizonytalansággal és félelemmel árnyékolhatja be ezeket az örömteli pillanatokat.

Fejér Dominika kerek tíz hete adott életet kisfiának, Lucasnak. Dominika párjával Hugo-val, és babájukkal Luxemburgban élnek. A járványhelyzet miatt az anyuka gyakran ment egyedül a vizsgálatokra, párja Hugo pedig a kórház előtt várta, ami az utolsó hetekben szinte napi rutinná vált.

„Az ultrahangos vizsgálatokra a párom velem jöhetett, az összes többi nőgyógyászati konzultációra viszont egyedül kellett mennem. Ha nem lehetett bent velem a fontosabb pillanatoknál, például mikor a szívhangot hallgattuk, vagy a babát láthattam a monitoron akkor hangfelvételt vagy fényképet készítettem, hogy Hugo is részese lehessen a pillanatnak”

– mesélte Dominika, aki elmondta, mindenhol mindvégig maszkban kellett lennie, folyamatosan mérték a lázát, illetve a vizsgálatok végeztével azonnal el kellett hagynia az épületet.

A 9 hónap végéhez érve elérkezett a szülés napja, mely teljesen megváltoztatta Dominika életét, ugyanis 9 óra maszkban töltött vajúdás után megérkezett kisfia, Lucas.

(Fotó:Fejér Dominika)

„Anyának lenni minden nehézségével együtt a legnagyobb csoda a világon. Az, hogy a szíved alatt hordasz egy pici emberkét 9 hónapig, majd a karodban tarthatod és szeretgetheted eszméletlen felemelő érzés. Most értem meg igazán mennyi mindent köszönhetek az édesanyámnak, akire mindig számíthattam és a legnagyobb kincset adta át nekem életem során: a szeretetét”

–mondta meghatottan az anyuka.

Az idei anyák napja örökké emlékezetes marad Dominikának, ugyanis ő is anyuka lett, de a járvány miatt most csak virtuálisan köszöntheti édesanyját.

„Idén sajnos a Covid és a pici baba miatt nem utazunk haza anyák napjára Luxemburgból, viszont a nyáron mindenképp bepótoljuk az ünneplést”

–mesélte a hirado.hu-nak.

Az anyuka elmondása szerint, azonban a koronavírus-járvány a mindennapjaikat annyira nem befolyásolja, mivel a pici babájával amúgy sem megy olyan sok helyre. Oltópontra viszont hamarosan igen, ugyanis eddig még nem kapták meg a vírus elleni vakcinát párjával, de már nagyon várják, hogy ők is védettek legyenek.