Kaukázus koncert az Akusztik színpadán

 

Az év magyar slágerének előadója, a Kaukázus visszatért az Akusztik színpadára. A Petőfi Rádió hallgatósága április 11-én 22.00-től, és az M2 Petőfi TV nézői április 12-én 22.10-től hallhatja és nézheti meg a zenakar előadását.

Az év magyar slágerének előadója visszatért az Akusztik színpadára és hamisítatlan Kaukázus hangulattal szórakoztatja a Petőfi Rádió hallgatóságát április 11-én 22.00-től, és az M2 Petőfi TV nézőit április 12-én 22.10-től. A műsorban többek közt elhangzik A Dal 2021 nyertes produkciója is, az Egyetlen szó.


A zenei stílusokat mesterien ötvöző Kaukázus 2002-ben alakult, majd 2006-ban újraszerveződött, ekkor a Petőfi Rádió hozta meg az országos ismertséget a bandának. Az együttes a filozófiájának, a szövegvilágának és a koncertek minőségének köszönhetően szép számú rajongótáborra tett szert. Az izgalmas, fülbemászó dallamok és a kortalanság sokak kedvencévé tették a zenekart, amely a figyelemfelhívó, gondolatébresztő dalaival képes a generációkon átívelő kapcsolatteremtésre. A Kaukázus jegyzi a Tartós béke, a Szalai Éva, a Teszkó, a Kalifornia és a Lilla című slágereket. A sor az Egyetlen szó című szerzeménnyel bővült, amely a közönségszavazatok alapján A Dal 2021 győztes produkciója lett, így elnyerte a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerést. Emellett az énekes-frontembernek, Kardos-Horváth Jánosnak meghozta A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” címeket is.

Az Akusztik koncerten több dalban közreműködött a Kaukázus vendégeként a ToSoDa Projekt. A két formáció igazán egyedi hangulatot varázsolt a színpadra. Kardos-Horváth János úgy nyilatkozott: „megígérjük minden egyes nézőnek, aki A Dal 2021-ben ránk szavazott, hogy jó élményeket fogunk nekik adni, nagyon jó lemezt állítunk össze és jó videókat készítünk”. Az együttes már gőzerővel dolgozik az elhangzottakon, és addig is, amíg más módon nem találkozhatnak a közönséggel, a közmédia csatornáin örömzenélnek és gondoskodnak a kikapcsolódásról.

Akusztik – Kaukázus április 11-én 22:00-kor a Petőfi Rádióban és április 12-én 22:10-kor az M2 Petőfi TV-n!

Címlapfotón: a Kaukázus együttes a Dal 2021 színpadán (Fotó: Cseke Csilla / MTI)