×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiselefántot hozhat a nyuszi húsvétra Budapesten

 

Már most teljes a készültség Állatkertünk elefántjai körül, hiszen az újabb kiselefánt várhatóan a következő hetekben jön majd világra. Legújabb kisfilmükben a közelgő ellés előkészületeit mutatják be – olvasható az Fővárosi Állatkert oldalán.

Novemberben kettős születésnapot ünnepeltek az elefántoknál. Angele-t, az elefánt anyukát tizenkilencedik, Arunt, a kiselefántot pedig harmadik születésnapján köszöntötték. A szülinap mellett pedig azt is bejelentették, hogy Angele újra vemhes, és hogy harmadik borjának születése számításaik szerint 2021 tavaszára várható – olvasható az állatkert oldalán.

A közelgő ellés miatt két hete már teljes a készültség elefántjaik körül, ami egyrészt azt jelenti, hogy munkatársaik nemcsak nappal kísérik figyelemmel az elefántokat, hanem éjszakai ügyeletet is szerveztek.

Az ellés várhatóan éjszaka lesz, ezért az elefántcsarnokban, ahol Angele elleni fog, már korábban kiépítettek egy több, távirányítással mozgatható, éjjellátó kamerából álló rendszert, amelyen keresztül az állatokat nemcsak a felügyeleti szobából, hanem munkatársaik mobiltelefonján keresztül is meg tudják figyelni. Emellett minden lehetséges eshetőségre felkészültek az elléssel kapcsolatban.

Legújabb kisfilmükben Sós Endre főállatorvos, az Állatkert természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, valamint Ilycsin László, az elefántok egyik gondozója mesél az előkészületekről.

Montskó Éva, az Állatkerti Alapítvány elnöke pedig elmondja, hogy az Alapítványhoz érkező támogatásokból szeretnének egy „babamérleget" vásárolni: persze olyat, amivel az elefántokat lehet mérni.

Címlapfotó: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook oldala