Véget vet a fiókmegosztásoknak a Netflix

 

Egy új ellenőrzési folyamat bevezetésével próbálja visszaszorítani a jogosulatlan jelszómegosztások miatt közösen használt fiókokat a Netflix. A streaming szolgáltató eddig nem foglalkozott az ebből adódó bevételkieséssel, az új piaci szereplők megjelenése miatt azonban most megvan rá az esély, hogy bekeményít.

Új funkciót tesztel a Netflix, amely arra kéri a nézőket, bizonyítsák, hogy egy háztartásban élnek a felhasználói fiók tulajdonosával – közölte a társaság csütörtökön.

A kijelölt Netflix-felhasználók figyelmeztetést kapnak, amelyben arra kéri őket, hogy a fiók tulajdonosának küldött szöveges üzenet vagy e-mail részleteinek megadásával verifikálják a szolgáltatás igénybevételének jogosultságát – számolt be róla a Daily Maily.


Ha nem a fiók tulajdonosával él, akkor saját fiókra van szüksége, hogy folytathassa a filmnézést" – olvasható a figyelmeztetőüzenetben.

A nézők késleltethetik a verifikálást, és tovább nézhetik a Netflixet, az üzenet azonban a szolgáltatás igénybevételekor újra és újra megjelenthet, amíg végül a streaming folytatásához új fiókot kell nyitniuk.

A teszt célja annak biztosítása, hogy a Netflix-fiókokat használók tényleg jogosultak legyenek erre

– közölte a Netflix szóvivője.

A világ legnagyobb streaming szolgáltatója folyamatosan teszteli az új funkciókat a felhasználókkal, ezért egyelőre nem világos, hogy az egy háztartásban élők ellenőrzését szélesebb körben is megvalósítják-e majd.

A Netflix szolgáltatási feltételei szerint egy fiók felhasználóinak ugyanabban a háztartásban kell élniük, de

a vállalat és más streaming szolgáltatók eddig nem foglalkoztak a jelszómegosztások visszaszorításával, mivel az előfizetők erőteljes növekedése és a vállalat stabil részvényárfolyama eddig ellensúlyozta a kieső bevételekkel kapcsolatos aggályokat.

A vállalatnak azonban most minden eddiginél telítettebb piacon kell megtartania a vezető szerepét az új streaming szolgáltatások, köztük a Disney +, az AT & T, az HBO Max, az NBCUniversal Peacock és a ViacomCBS Paramount + megjelenésével.

LendingTree csütörtökön közzétett, 1546 amerikai felnőtt részvételével készített felmérése szerint tízből négy streaming szolgáltatást igénybe vevő valaki más hitelesítő adatait használja a filmnézéshez. Ezenkívül azt is megállapították, hogy

a fiókmegosztásoknál a Netflix volt a legnépszerűbb, a válaszadók 52 százaléka mondta azt, hogy más felhasználói fiókján keresztül nézte a piacvezető műsorait

írta a Gizmodo.