×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Dal 2021 – Ők lépnek ma színpadra a második elődöntőben

 

Ma este lesz A Dal 2021 második elődöntője. A Duna nézői tíz produkciót láthatnak a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban. A dalokat, mint az első elődöntőben, akusztikus változatban fogják előadni a versenyzők.

A műfajában egyedülálló tizedik dalválasztó március 6-án, szombaton 19.35-kor folytatódik. A Duna Televízió műsorának jubileumi évadában már negyven dal versenyez azért, hogy elnyerhesse az év magyar slágere elismerést.

A szerzemények négy válogató során tízesével mutatkoztak be, ezek közül összesen húsz produkció került be a két elődöntőbe. Az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig március 13-án a döntőben méretheti meg magát.

A jubileumi műsor további különlegessége, hogy nemcsak a végső győztes, hanem mind a nyolc döntőbe jutó dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban.

Az év dalának előadója tízmillió forint pénzjutalmat kap. A zsűri pontjai alapján a legjobb négy közé kerülő másik három produkció öt-öt millió forinttal gazdagodik.

A további négy döntős versenyző egy-egy millió forint díjazásban részesül.

A műsorvezetők a dalverseny történetében először a két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

Szombaton a második elődöntőben a következő produkciókat láthatják:

 • Andelic Jonathan – Áldom
 • AnevemAndras (Kállay-Saunders András) – Hazaérek majd
 • Down For Whatever – Zuhanás
 • Hajdu Erik – Szürke madár
 • Nagy Szilárd feat. Ragány Misa – Drága hazám
 • Noémo – Hableány
 • Radics Gigi – Egy vagy velem
 • Süle Zsolt – Befúj
 • Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos – Maradok
 • Tortuga – Törnek az ablakok

A Dal második elődöntőjének fellépői (Forrás: MTVA)

Charlie és Király Linda egyedülálló közös produkcióval áll színpadra

Az extra produkcióban generációk találkoznak a színpadon Charlie és Király Linda személyében.

A tavalyi év Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa és Liszt Ferenc-díjas énekes és az énekesnő több mint tíz évvel ezelőtt találkoztak. Minden alkalmat különlegesnek tartanak, amikor színpadra léphetnek. „A zene a legnagyobb dolog a világon” – fogalmazott Charlie.

Szakmai kiválóságok a zsűriben

A dalversenyben idén is négy szakmai kiválóság véleményezi a produkciókat:

 • Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár,
 • Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa,
 • Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere,
 • Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét sms-szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

Így választják ki a legjobb dalt

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jutott tovább a két elődöntőbe. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül be a fináléba: adásonként három produkció a zsűri pontjai alapján, a negyedik a közönség szavazataival. Így nyolc dalt hallhatnak újra a televíziónézők, amelyek közül

március 13-án kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2021-ben.

A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott négy produkcióra szavazhatnak a nézők, a végső győztesről tehát a közönség dönt. A Dal 2021 nyertese amellett, hogy lemezfelvétel és videóklip készítésére kap lehetőséget, átveheti a Petőfi Zenei Díj Év Dala elismerését.

A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak: a tizedik évadban is gazdára talál A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója és A Dal 2021 Felfedezettje cím, egyben a Petőfi Zenei Díj Az Év Szövegírója és Petőfi Zenei Díj Az Év Felfedezettje díj.

Az élő adás után közvetlenül, 21.45-től a színfalak mögül várja a nézőket: A Dal – Kulissza Korsós Judit Lolával és Forró Bencével az M2 Petőfi TV-n.

A műsorban az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban látottakra, valamint számtalan érdekességgel szolgálnak majd a produkciókról, kulisszatitkokat is megosztva.

Az eddig döntőbe jutott előadók

Az első elődöntőben:

 • BariLaci – Féltelek
 • Katona Petra – Viszlát múlt
 • Kaukázus – Egyetlen szó
 • Mudfield – Nincsen szerencsém

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját (Adal.hu), amelyen meghallgatható a negyven dal, valamint a Facebook- és Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt megismerkedhetünk a dalok előadóival. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is megtalálhatók a műsorról

A Dal 2021 –március 13-áig minden héten, szombat esténként a Duna Televízió műsorán 19.35-kor.

A Dal Kulissza – minden, amit tudni akartál műsorról – közvetlenül A Dal 2021 élő show után 21.45-től az M2 Petőfi TV képernyőjén.