Megható módon emlékeztek zenésztársai Balázs Fecóra

 

Balázs Fecó kedden ünnepelte volna a hetvenedik születésnapját. Az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorában két zenésztársával emlékeztek meg a legendás énekesről. Csitári Gergely műsorvezető vendége Keresztes Ildikó és Szigeti Ferenc voltak.

A műsor elején felcsendült Keresztes Ildikóval közös örökzöld slágerük, A csönd éve volt című dal, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes utolsó tévés fellépéséből, az Akusztik Legendákból.

Nem akarok Fecóról múlt időben beszélni, egyáltalán – kezdte Keresztes Ildikó. – Sokszor elmentem azóta már a temető mellett is, de


nem volt kedvem bemenni, mert én úgy vagyok vele, hogy egyszerűen nem akarom elhinni, nem is tudom elhinni, nekem a Fecó mindig volt, van és lesz!

– fogalmazott az énekesnő.

Szigeti Ferenc a tokaji Rock Gyermekei Táborról mesélt, ahol Balázs Fecó a fiatalokat tanította.Elég régóta voltunk ismerősök, nagyon sokszor találkoztunk fesztiválokon, bulikon, és volt egy közös hetünk minden nyáron a Bodrog partján, ahol a fiatalokat tanította. Szép emlékeim vannak, ahogy ülünk este a Bodrog-parton, nevetünk, hülyülünk, sztorikat mesélt, és körülülték őt a fiatalok.” Egyik legszebb emléke, amikor egy egész este Fecó autójában ültek és hallgatták az új dalokról készült demófelvételt, és amit közben Fecó énekelt.

Nem tudom elképzelni, hogy nincs. Számtalanszor felcsendülnek a dalai, akkor olyan, mintha itt lenne, és ez talán a szerencsénk is egy kicsit ebben, hogy a zene itt marad, amit csináltunk, talán több generiáción keresztül is fogják hallgatni

– tette hozzá.

Keresztes Ildikó végül kiemelte: „Olyan életművet hagyott hátra, hogy tökmindegy, hogy valaki milyen műfajt szeret vagy nem szeret, de a Fecó mindenhol ott van.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza: