Olvasóink elsöprő többsége nem ért egyet Tóth Krisztina költő javaslatával Jókai Mór és Szabó Magda regényével kapcsolatban

 

A hirado.hu olvasóit a héten arról kérdeztük, hogy mit gondolnak Tóth Krisztina költő, író javaslatáról, hogy töröljék a kötelező olvasmányok közül Jókai Mór Az arany ember és Szabó Magda Bárány Boldizsár című regényét.

Tóth Krisztina azért törölné az említett két regényt a kötelező olvasmányok listájáról, mert állítása szerint torz női szerepet tár a fiatalok elé. Mondataiból az derül ki, hogy egy nő nem tarthatja rendben a házat és nem viheti férje üzleti ügyeit, nem lehet szerény és halkszavú sem.

A hirado.hu olvasóit a héten arról kérdezzük, hogy mit gondolnak Tóth Krisztina költő, író javaslatáról, hogy töröljék a kötelező olvasmányok közül Jókai Mór Az arany ember és Szabó Magda Bárány Boldizsár című regényét.


Olvasóink elsöprő többsége nem ért egyet a javaslattal. Egy olvasó több választ is megjelölhetett, így lehetséges, hogy a válaszadók 64 százaléka szerint ezek a művek a magyar irodalomtörténet részei, a kötelezők között a helyük. Jókai Mórról és Szabó Magdáról hallott már, Tóth Krisztináról még nem a szavazók 56 százaléka. Továbbá 41 százalékuk szerint ennyi erővel a magyar és az egyetemes irodalomtörténet felét felül lehetne vizsgálni.

 

A képet megtekintheti itt.